Editörün Seçtikleri Hastane: Bacakta enfeksiyon yoktu

Hastane: Bacakta enfeksiyon yoktu

11.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hastane: Bacakta enfeksiyon yoktu

Hastane: Bacakta enfeksiyon yoktu





'Ölmeye yatmak' romanını yazarken, 67'sinde derin bir uykuya yatacağını kendisi de bilmiyordu elbette. 1996'da sahilde yürürken bir otomobilin çarpması sonucu Boğaz'ın sularına savrulan bedeni aylar sonra yeniden yaşama tutunduğunda, Azrail'e karşı kazanılmış bir zaferdi bu. Ardından Ağaoğlu, birbiri ardına gelen ameliyatlara karşı yaşamını savundu. Tam sekiz ameliyatı ve çektiği acıları yazmadığı gibi anlatmadı da. Ama sonunda suskunluğunu, Milliyet'e bozdu...

Şişli Etfal'de hiçbir zaman 'Bu olmaz artık, kangren' demediler. Habire ameliyatlara sokup çıkarıyorlar. Dokuzuncu ameliyatı teklif ettiklerinde 'Artık bıktım' dedim. İlk başkaldırıyı yapıp, 'Bacağımı yurtdışında göstereceğim' diye karşı çıktım. İnanın yoksul bir vatandaş olsa o bacak çoktan gitmişti. Yazar olduğum için çok özen gösterdiler. Üstüme titrediler.

Bir 'buluşu' denedi
- Frankfurt'taki Giessen Üniversite Hastanesi'ne yatırıldım. 'Bu bacak kesilir başka çaresi yok, enfekte, kangren' dediler. Ama bir doktor, 'Bir buluşum var, denemek istiyorum' dedi. O olsa da olmasa da bacak nasıl olsa gidecek, 'Deneyin' dedim.

- Bir dizi ameliyatla, her damarın başına tesbih gibi antibiyotik bir zincir yerleştirildi. Gribi iyileştirir gibi buna cevap verdi ve bacağım kurtuldu.

'Vuran ziyaret etti'
- Hastanedeyken her pazar birisi geliyor, yatağımın yanında diz çöküyor. 'Çok geçmiş olsun' diyor; okurum sanıyorum. Bir başka pazar geldiğinde Halim (eşi) odadaydı. 'Senin ne işin var burada, çık dışarı!' dedi. 'Sen okuruma nasıl böyle dersin' dedim. 'O senin katilin' dedi. Tatbikatta gördüğü sürücüyü tanımış.

Bir evimi sattım. Ailem çok yardım etti. Bir de 1997 Aydın Doğan Vakfı'nın Roman Ödülü'nü kazandım. 7 milyar aldım.

Okuyucuya karşı tek suçum, eğer suçsa, bekledikleri kitabı asla yazmamış olmam. Ancak şimdi 'Dar Zamanlar' adlı üçlemenin dördüncüsünü yazıyorum.

Adalet Ağaoğlu'na tedaviyi uygulayan Şişli Etfal Hastanesi yetkilileri ise, yazarın yukarıdaki iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Sağ bacağında kırık kaynamasında gecikme olmuş. Hastaneden taburcu olurken hiçbir enfeksiyon mevcut değildi. Kırık kaynamasındaki gecikme nedeniyle tedavisini Almanya'da yaptırmayı arzu etmiş."



YAŞAM


Kral 2. Attalos'a tarih sahip çıktı
Eros'un okunu 'arzular' tetikliyor
Ağaoğlu, bacağını nasıl kurtardı?
Amatör mekikler uzay yolunda...
'Alan' hazır ama protestocu yok!..
Diyet mucidi 'obez' çıktı!
Erdoğan âşıkları kutladı
Sudan ucuzlar ama alan yok
Atlanta, Türk profesöre ağlıyor
Sağlık hattı
Charlotte'un yavrusu Nazar
İşçisini aslanlara atıp seyretti!

Yazarlar