Yaşam Hayatı durduran tören

Hayatı durduran tören

07.10.2010 - 01:13 | Son Güncellenme:

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Vatan Caddesi’nde dün resmi geçit töreni yapıldı.

Hayatı durduran tören

Törenler nedeniyle yılda üç kez Vatan Caddesi ile bağlantı yollarının kapatılması sebebiyle İstanbul’un kent içi trafiği bu yıl da adeta alt üst oldu. İşlerine gitmekte zorlanan vatandaşlar, kutlamaların eziyete döndüğünü belirtirken, şehir plancıları ise, programın Kazlıçeşme’ye alınabileceğini vurguladılar.

Trafik felç oldu
29 Ekim Cumhuriyet, 30 Ağustos Zafer bayramı ve 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşu törenlerinin yapıldığı Vatan Caddesi ve bağlantı yollarının araç trafiğine kapatılması dün de trafik sıkışıklığı yaşanmasına sebep oldu. İstanbul’un en önemli hastaneleri ve büyük kamu binalarının bulunduğu caddenin, Tarihi Yarımada’nın TEM ve E-5 ile bağlantısını sağlayan ana güzergâhların kapatılması trafiği felç etti. Cerrahpaşa, Çapa, Vakıf Gureba, Haseki ve Samatya gibi hastanelere giden vatandaşlar da, saatlerce bekledi. Hastane personeli, hastalar ve yakınları işlerine geç kaldı.



‘İstanbul kurtulduğunda Vatan Caddesi yoktu’
Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, trafiğin tamamen karayoluna bağlı olması nedeniyle uygulamanın, kent merkezine giriş ve çıkışları imkânsız hale getirdiğini vurguladı. Kahraman, “Etkinliklerin Vatan Caddesi’nde yapılması gibi bir zorunluluk yok. Kazlıçeşme mesela hem bir miting hem de gösteri alanı olarak planlanan bir alan. Ama sanırım simgesel anlamı nedeniyle Vatan Caddesi bu tip etkinlikler için kullanılıyor. Büyük kamu kuruluşlarının yapılarının bu güzergâh üzerinde yer alması simgeselliği sağlıyor. Ama baktığınız zaman İstanbul’un kurtuluşunda Vatan Caddesi yoktu.” diye konuştu.

Yazarlar