Genel Sağlık Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur? 'Saçların uzamasını engelliyor'

Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur? 'Saçların uzamasını engelliyor'

25.07.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmeye başladığımızda genellikle öğünlerimizden çıkarmak istediğimiz ilk şey şekerdir. Ancak meyve ve sebzelerde bulunanlar gibi sağlığınıza ve görünümünüze fayda sağlayabilecek gerçekten iyi şekerler de vardır. Şekerin tamamını hayatınızdan çıkarmak pek de sağlıklı olmayabilir.

Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur Saçların uzamasını engelliyor

Şekeri tamamen hayatımızdan çıkarmak belki de kazanması en zor alışkanlıklardan biri. Ancak buna pek de gerek yok. Doğru şeker türünü doğru besinlerden almayı bilirsek hiçbir sorun kalmayacaktır. Şimdi size şekeri bir anda hayatınızdan çıkarırsanız karşınıza çıkabilecek 3 sorundan bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur Saçların uzamasını engelliyor

1- Kalori alımı

Hemen hemen her gün aşırı şeker tüketiyorsanız bir süre sonra bedeninizde ciddi kilo artışları olduğunu fark edeceksiniz. Zararlı şeker tüketiminin yarattığı en büyük sorunlardan hatta en görünür sorunlardan biri de budur. Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, diyetinizden şekeri tamamen çıkarmak ilk başta size harika bir fikir gibi gelecek. Ancak kendinizi tatlılardan mahrum bırakmak, aşırı yemenize neden olabilecek şeker isteklerine yol açabilir. Bu yüzden makul miktarda bitter çikolata yemek size tokluk hissi verebilir ve fazla şeker tüketiminden koruyabilir. Bitter çikolata ile tatlı ihtiyacınızı dengeleyebilirsiniz.

2- Konsantrasyon güçlüğü

Gün içinde sık sık şekerli ürünler tüketen biriyseniz ve bu alışkanlıklarınızdan biri haline geldiyse bir anda şekeri hayatınızdan çıkarmak gündelik işlerinizde sorunlar yaratabilir. Şekeri bir anda kesmek konsantrasyonunuzu kaybetmenize ve dikkatinizin dağılmasına sebep olabilir. Bu durumu yaşamamak için yapmanız gereken şey şekeri hayatınızdan yavaş yavaş çıkarmak ve günlük şeker ihtiyacınızı abur cuburlar yerine meyve ve sebzelerden alabilmek.

Haberin Devamı

Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur Saçların uzamasını engelliyor

3- Saçların uzamasına engel oluyor

Çok fazla rafine şeker yemek saçlara herhangi bir fayda sağlamazken, sağlıklı şekerlerin tüketimi saçların uzamasına yardımcı oluyor. Sağlıklı şekere örnek olarak da uzmanlar şeker kamışını veriyor. Doğal bir idrar söktürücü olan şeker kamışı vücuttaki fazla tuzun atılmasına yardımcı olarak böbreklerin işini kolaylaştırıyor. Günlük öğünlere biraz şeker kamışı eklemek, parlak ve kalın saçlara sahip olmanın kolay ve lezzetli bir yolu olarak kabul ediliyor.

Yazarlar