Sağlık Hepatit E Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hepatit E Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hepatit E Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hepatit E Tedavisi Nasıl Yapılır?

15.09.2021 - 17:49 | Son Güncellenme:

Çeşitli yollarla bulaşan mikropların insan vücuduna verdikleri zararlar oldukça fazla olmaktadır. İnsanların sağlıklı kalmak için dikkat etmeleri gereken hususlar bulunmaktadır. Aksi taktirde vücutta enfeksiyona yol açan mikroplar birçok organda hasara ve tahribata neden olmaktadır. Hepatit E virüsü de insan sağlığını olumsuz etkileyen mikroplardan biri olmaktadır. Peki, Hepatit E nedir, belirtileri nelerdir? Hepatit E tedavisi nasıl yapılır? İşte, Hepatit E hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgileri derledik.

Hepatit E Nedir, Belirtileri Nelerdir Hepatit E Tedavisi Nasıl Yapılır

 

 

 Hepatit E adı verilen virüs çeşitli yollardan insanlara bulaşarak karaciğeri olumsuz etkileyen hastalıkların başında gösterilmektedir.

Haberin Devamı

 

 Hepatit E Nedir, Belirtileri Nelerdir?

 

 Hepatit E virüsünün karaciğer hücresine zarar vererek bu organ üzerinde hasara ve tahribe yol açan bir hastalık olarak ifade edilmektedir. Bu hastalığın belirtileri arasında; ateş, kusma, halsizlik, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, koyu renkli idrar ve kilo kaybı görülmektedir. Bu hastalık dışkının bulaştığı yiyecek, içecekler ile iyi pişmemiş ürünlerin yenmesi ile bulaşmaktadır.

 

 Hepatit E Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Hepatit E virüsünün kendine özel bir tedavi yolu bulunmamaktadır. Ancak hastalığa yakalanan kişilerin şikayetlerini azaltmak için yapılan bazı yardımcı tedaviler mevcut olmaktadır.

 

Yazarlar