Editörün Seçtikleri Hepimize kutlu olsun

Hepimize kutlu olsun

30.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hepimize kutlu olsun

Hepimize kutlu olsun

Türkiye, herşeye rağmen mutlu bir Ramazan Bayramı'na uyandı. Namaz kılındı, bayramlıklar giyildi, eller öpüldü, dargınlıklar unutuldu

RAMAZAN Bayramı tüm yurtta huzur içinde kutlandı, liderler partililerle bayramlaşırken bayram sonrasına dönük mesajlar vermeyi ihmal etmedi.
Bayram tatilinin, ilk ve orta dereceli okulların sömestr tatiliyle birleşmesi nedeniyle, büyük kentlerde oturanlar bayramlarını çeşitli tatil beldelerinde geçirdi. Günlerdir soğuk olan hava da, bayramda "azizliğini" gösterdi ve güneş açtı. Doğuda bazı iller karlar altında bayramı karşılarken, İstanbul'da üç gündür yağan yağmurun ardından güneş yüzünü gösterdi. Havanın güzel olmasını fırsat bilen İstanbullular sokaklara döküldü, özellikle İstanbul'da iki yakayı birbirine bağlayan köprü geçişlerinin ücretsiz olması, ters bir etki yaratarak trafiği felç etti.

İlk gününde çoğu bölgelerde güneş açmasına rağmen, İstanbul Meteoroloji Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünün bayramın diğer günlerini yağmur ve kar altında geçireceğini, güneşin sadece Akdeniz'i ısıtacağını bildirdi.
Liderler de, bayram tatillerini yurdun değişik yerlerinde geçiriyor. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve DYP Lideri Tansu Çiller tatillerini İstanbul'da geçirirken, RP Lideri Necmettin Erbakan ve CHP Lideri Deniz Baykal Antalya'yı tercih etti. Ankara'da kalan siyasiler ise Başbakan Mesut Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit oldu. Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, bayramını Zenica'da bulunan Türk Tugayı'yla geçirdi.
İstanbul'daki Bayrampaşa ve Metris Cezaevleri'nin yanı sıra yurdun dört bir yanındaki ceza ve tututevlerinde de bayram nedeniyle açık görüş yapıldı. Tutuklu ve hükümlüler, bayram nedeniyle yakınlarıyla aralarında demir parmaklıklar olmaksızın bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün sabah bayram namazını Dolmabahçe'deki Bezm - i Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı. Camiye saat 07.20'de İstanbul Valisi Kutlu Aktaş ve Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'le gelen Demirel, namazdan çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayarak, "Bayramınız mübarek olsun" dedi. Namazı kıldıran imam, hutbesinde bayramda dargınların barışması ve kırgınlıkların ortadan kalkması gerektiğini söyledi, herkese yalan ve fitne gibi kötülüklerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Ramazan Bayramı'nı Ankara'da geçiren Başbakan Mesut Yılmaz, dün bayram namazı için Hacı Dursun Erdemir Camii'ndeydi. Sabah saat 07.25'te beraberinde ANAP Genel Sekreteri Erkan Mumcu, ANAP Milletvekili Yüksel Yalova ve Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile Köroğlu Caddesi'ndeki camiye gelen Yılmaz, burada bayram namazını kıldı. Yılmaz namaz çıkışında Hacı Dursun Erdemir Camisi'ne yardım toplayan görevlilere yardım etmesi için Erkan Mumcu'ya talimat verdi. Bunun üzerine bir diğer cami için para toplayan bir başka vatandaş, "Bizim camimize para yok mu?" deyince, Yılmaz o camiye de yardım edilmesini istedi. Yılmaz namazdan sonra Ankara Kulübü'ne giderek gününü burada yaptığı görüşmelerle geçirdi. (Fotoğraf: Burhan ELİŞ - ANKARA)

Ramazan bayramını geçirmek için Antalya'ya gelen RP Lideri Necmettin Erbakan, dün bayram namazını Meltem Camii'nde kıldı. Oğul Fatih'le sabah 06.30'da camiye gelen Erbakan, namaz çıkışında kadın dilencilerle karşılaştı. Sadaka isteyen dilenciler yaklaştırılmazken, bir kadın Erbakan'ı merdivenlerde yakaladı. Erbakan kendisinden sadaka isteyen kadını görmezlikten geldi. Erbakan'ın peşinden gelmeye devam eden kadın, korumaların verdiği bir milyon lira ile uzaklaştırıldı. Cami çıkışında RP'lilerin bayramını kutlayan Erbakan ve oğlu, daha sonra Falez Otel'de vatandaşlarla bayramlaştı.


Yazarlar