Sağlık Hint Çayı Nasıl Yapılır? Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Hint Çayı Nasıl Yapılır? Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

08.12.2020 - 02:50 | Son Güncellenme:

Dünyanın en lezzetli çaylarından bir tanesi olan Hint çayı, ayrıca pek çok hastalığında önleyicisi olarak kabul edilmektedir. Lezzetli bir Hint çayı elde etmenin belirli püf noktaları vardır. Hint çayı nasıl yapılır? Hint çayı en kolay nasıl demlenir, nasıl tüketilir? Hint çayının faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Hint Çayı Nasıl Yapılır Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir

Hint çayının bir diğer adı baharatlı çaydır. Bunun nedeni ise klasik çaylardan daha ziyade zençefil, karabiber, karanfil, tarçın gibi baharatlardan elde edilmesidir. Çay adını aldığı Hindistan coğrafyasından gelmektedir. Baharatların birleşimi ile oluşan bu çayın demlenmesi oldukça kolaydır.

Hint Çayı Nasıl Yapılır?

Hint çayı belirli tariflere göre yapılan özel bir çaydır. En yaygın yapılış şekli ise 1 adet kabuk tarçın, 2 adet zencefil (kakulede kullanılabilir) ve karanfil havanda dövülerek toz haline getirilmesidir. Daha sonra toz aşamasında elde edilen karışım, bir bardak kaynar su ve bir kaşık çay ile demlenme süresine bırakılır. Bu aşamada damak tadına göre diğer baharatlarda eklenebilir.

Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir?

Elde edilen karşımı bir demlik yardımı ile kaynatmak en kolay yöntemdir. Bu yöntemde püf nokta kaynama süresinin ardından gelen demleme süresidir. Bu sürenin 10 dakikayı geçmemesi gerekmektedir. Kaynar suyun altını kapattıktan sonra 10 dakika demlemeye bırakılmalıdır. Bunların yanı sıra direk sıcak su içine katılarak da tüketilebilir.

Hint Çayı Nasıl Tüketilir?

Hint çayı demleme yolu ile tüketilen bir karışımdır. Bu nedenle de demlenmesinin ardından tüketilmesi gerekmektedir. Bir filtre yardımıyla da demlenebilecek olan Hint çayının genel olarak fincanda tüketilmesi önerilmektedir. Verilen tarifler fincan boyutlarına göre verilmektedir. Ayrıca Hint çayının mutlaka sıcak tüketilmesi gerekmektedir. Soğumaya bırakılmamalıdır. Ayrıca Hint çayı baharatların bir karşımı olduğu için mutlaka ölçülü tüketilmesi gereken bir çaydır. Ölçünün kaçırılması halinde bazı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir.

Hint Çayının Faydaları Nelerdir?

Hint çayı özellikle kış mevsimlerinde gripten önleyici bir karışım olarak bilinmektedir. Özellikle içerisine katılan baharatlar ile bağışıklık sistemini güçlendiren Hint çayı sinidirimi kolaylaştırarak böbrek hastalıklarında önüne geçmektedir. Hamile ve çocuklarda Hint çayının tüketimi tavsiye edilmeyen bir durumdur.

Yazarlar