Yaşam Hiranur İsminin Anlamı Nedir? Hiranur Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Hiranur İsminin Anlamı Nedir? Hiranur Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Hiranur ismi ebeveynlerin çocuklarına isim verirken genellikle kullandığı isimlerden biridir. Hiranur ismi kız çocuklarına verilen bir isimdir. Türkiye'de Hiranur ismine sahip kız çocuğu sayısı 61.292'dir. Bu sayı genel orana bakıldığında yüksek bir rakamdır. Hiranur ismi ne demek ve hangi manalara gelir? Hiranur ismi Kuran'da geçiyor mu ve bu soruların cevaplarını ayrıntılarıyla birlikte derledik.

Hiranur İsminin Anlamı Nedir Hiranur Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

Hiranur ismi kız çocuklarına verilen isimlerden biridir.

Haberin Devamı

 Hiranur Ne Demek?

 Hiranur ismi günlük hayatta genellikle karşılaştığımız isimlerden biridir. Geçmişten günümüze kullanımı devam etmektedir. Eskiler tarafından da çokça kullanılmış olan bu isim yeni nesile de verilmekte günümüzde değerinin hala korumaktadır.

 Bu isim yedi harfin birleşimiyle oluşmanın yanı sıra birleşik bir kelimedir. Hoş bir telaffuza sahiptir. Hiranur isminin kökeni Arapçadır. Arapça aracılığı ile dilimize geçmiş ve bizde de kullanılmaya başlanmıştır. Hiranur isminin anlamı Mekke’de bulunan Hira Dağı (Cebel-i Nur)'dır. Hz. Muhammed’e ilk vahiy bu dağda bulunurken gelmiştir. Bu anlamının yanında Cebrâil adını taşıyan vahiy meleğini ilk defa bu dağda gerçek haliyle görmüş ve Peygamberler arasında Cebrail meleğini ilk ve tek görmüş olan peygamberdir.

Haberin Devamı

 Kuran'ı Kerim'in temeli Hiranur isimli bu dağda atılmış, İslami değerlerin ilk oluşumu bu dağda olmuştur. Bu nedenle Hiranur Dağı Müslümanlar için kutsi bir değer taşır. Hiranur ismi güzel bir anlama sahip olması ve dini niteliği gereği Türkiye'de tercih edilme oranı bu kadar yüksektir.

 Hiranur İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

 Hiranur ismi anlamından ötürü ebeveynlerin sıkça tercih ettiği bir isimdir. Hiranur Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kuran'da yer almamaktadır. Fakat Kuran'da yer almasa bile bu isim İslami açıdan sakıncalı olmamakla birlikte Müslümanlar açısından kıymetli bir manaya gelmektedir. Hiranur ismi özellikle İslami değerlere bağlı, Müslüman aileler tarafından kullanılmaktadır.

 

Yazarlar