Sağlık Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Hurma Yoğurt Diyeti Kaç Gün Yapılır?

Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Hurma Yoğurt Diyeti Kaç Gün Yapılır?

03.03.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

Ülkemizde uygulanan birçok diyet var olmaktadır. Bu diyetlerden biriside hurma yoğurt diyetidir. Hurma şifalı bir meyve olup peygamber efendimizin en çok sevdiği ve yediği meyvelerden bir tanesidir. Yoğurt ise sütten yapılan protein değeri yüksek bir gıda olup diyet yapanlar tarafından sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma yoğurt diyeti kaç gün yapılır? Bu soruların cevaplarını derledik.

Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır Hurma Yoğurt Diyeti Kaç Gün Yapılır

Hurma yoğurt diyeti obezite insanlar tarafından sıklıkla uygulanan diyetlerden sadece bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

 Genellikle obez insanların veya daha sağlıklı bir yaşam yaşamak isteyen kişiler bu diyeti uygulamaktadır. Hurma yoğurt diyeti göbek yağı eriten bir diyet olup kilo verdiren özelliğe sahiptir. Afrika ülkelerinde yetişen hurma hem tadı açısından hem lezzeti açısından sağlıklı bir meyvedir. Hurma kansere karşıda çok etkili bir meyve olup içerisin de bulundurduğu B1 ve B2 vitamini lif A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.

 Hurma yoğurt diyeti her öğünde yedi adet hurma ve bir kase yoğurt ile tüketilmelidir. Bu diyette light yoğurt tercih edilmeli ve toplamda üç kase light yoğurt ve yirmi bir adet hurma tüketilmelidir. Hurma yoğurt diyetini yaparken daha iyi sonuç alabilmemiz için bol bol su tüketmemiz gerekmektedir. Bol su tüketmek vücudumuzdaki toksinlerden arınmamıza yardımcı olabilecektir. Bunun yanı sıra bol su içmek te bağırsaklarımızı çalıştırıp hızlı kilo vermemize yardımcı olabilecektir.

Haberin Devamı

 Obez insanların çoğu hurma yoğurt diyetini yapmaktadırlar. Hurma yoğurt diyetini hazırlarken yarım limon suyu zencefil ve zerdeçal da ekleyerek kilo vermek adına yardımcı olabilecektir. Türkiye de bu diyeti uygulayan birçok insan var olmaktadır. Sağlığımız açısından faydalı olan hurma meyvesi kuranı kerim dede geçmektedir.

 Yoğurt ise kalsiyum açısından oldukça zengin bir besin olup ikisi bir araya geldiğinde zayıflama açısından çok etkili sonuçlar doğurmaktadır. Günlük yaşantımızda bir çok kadınların kilo problemi var olup göbeklerinden şikayetçi olduklarını sıkça duymaktayız. Hurma yoğurt diyeti de göbek yağlarını eriten ve zayıflamaya yardımcı olan diyetlerden bir tanesidir. 

 Hurma Yoğurt Diyeti Kaç Gün Yapılır?

 Hurma yoğurt diyeti günde üç öğün olmak üzere yedi gün aralıksız yapılmalıdır. Hurma yoğurt diyeti günde üç öğün her öğünde yedi hurma ve bir kase yoğurt olmak üzere üç öğün tekrar edilmelidir. Bunun yanım sıra bu diyetin yanında bol su içilmeli diyete olduğu gibi uyulmalıdır. Hurma yoğurt diyeti göbek yağlarını hızlı bir şekilde eriten bir diyet türüdür.

Yazarlar