Editörün Seçtikleri İçkiyi, sigarayı ve çapkınlığı bırakmış

İçkiyi, sigarayı ve çapkınlığı bırakmış

27.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

İçkiyi, sigarayı ve çapkınlığı bırakmış

İçkiyi, sigarayı ve çapkınlığı bırakmış





CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Adana mitinginde, "Teröristin babası AKP'nin adayı" dediğinde gözler ona çevrildi. İstanbul'daki terör saldırılarını organize eden El Kaide'nin Türkiye emiri olduğu öne sürülen Habib Aktaş'ın babasıydı ve yerel seçimlerde Mardin'in Savur ilçesi belediye meclis üyesi adayı olmuştu. Baykal'ın açıklamalarından sonra adaylıktan çekilen Aziz Aktaş, Milliyet'e konuştu:

Kendi isteğimle istifa ettim. Bu kara leke benim başıma inmiş. Onun başına da gelebilir. Ailemden biri suç işledi diye hepimiz suçlu mu olacağız? Baykal'a dava açacağım. Oğlum bir işe karıştı diye benim TC vatandaşlığından çıkarılmamı mı istiyor? Ben vatandaşına, 'Geçmiş olsun, bunlar her yerde olur' diyerek destek çıkmasını beklerdim.

8000 nüfuslu bir yerde, beşinci sırada bir meclis üyesi adayının görev bakımından hiçbir değeri yoktur. Başbakan olmadım, parti başkanı da değilim. Böyle açıklama yapmak siyasi amaçlıdır. Beni alet ederek AKP'yi kötülemek amacındadır.

Hayır. Devletin, milletin karşısında durumumu güzel görmediğim için, partimizin selameti için istifa ettim. Kimisi bizden gıcık kapar, oy vermez. En iyisi dedim, istifa edeyim.

Beni Savur'da herkes tanır. Buradaki hiçbir partili, hangisinden olursa olsun, hakkımda, "Böyle bir şey yapmaz" demiştir. Tahmin etmemiştim, Baykal yaptı.

AKP, esnafımızın kapanmış kepenklerini açmıştır. Sevdim ve AKP'ye niyetlendim. AKP iktidar partisidir. Başka parti kazansa fark etmez. Ama hükümet partisi, kazandığı yerlere daha çok destek olur. Ben hizmet etmek istedim. Gençlerimize örnek olayım istedim.

İstanbul'da beyin yıkayanlar vardır. Bütün vatandaşlara da seslenmek isterim. Çocuklarına daha yakın olsunlar, beyin yıkayanlardan korusunlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak, bölmek için bir sürü olay olmaktadır. Biz devletimizden bunları bulsunlar istiyoruz. Oğlumu birkaç senede bir ancak görüyordum. Öğrenince çok şaşırdım. Üniversitede iki yıl okudu ama yarım bıraktı. İstanbul'da normal hayatını yaşıyordu. Benim ailem, şerefim vardır. Ben devletimi, milletimi bir oğlan için satmam.
Bir de gazetelerde 'terörist babası' yazmak doğru değildir. Zanlısı denildiği zaman daha iyi. Terör de demeyeceksin. Bombacı diyeceksin daha iyi. Hiç değilse insanlar korkar, yapmaz.

Binlerce Aktaş ailesi ağlıyor. Oğlum yaptıysa da lanet olsun. Buradan sesleniyorum. Teslim olsun. Hanımım, 'Biz nasıl böyle bir evlat yetiştirdik?' diye her gün ağlıyor. Ama inşallah yakalanır, yaptı mı yapmadı mı ortaya çıkar. Bizim Türkiye'de sadece bu bölgede 2 bin akrabamız vardır. Alnımıza kara leke sürüldü. Yakalanırsa lekemiz biraz azalır.

Hiçbir anne baba, çocuğu ne kadar kötü de çıksa ölsün istemez. Ölmediği için mutlu olduk. Çünkü içimizde az da olsa 'Acaba suçsuz mu?' umudu doğdu. Ama ben derim ki, keşke ölseydi de böyle bir olayı görmeseydim. Zaten Türkiye'de idam kalkmıştır. Teslim olsun, cezasını çeksin. En ufak bir haberim olursa, onu yakalatırım. Bu kadar zalim bir emele girmişse onu cezaevinde bile ziyaret etmem. Ama bir temiz çıksın, bütün malımı millete bağışlayacağım.

Madem öyle, adreslerimiz belli. İstanbul'da yıllarca niye yakalamadılar?

Evet. Karısını cezaevine koydular. Niye, ne ifade verdi bilmiyoruz. Hiç ziyarete gitmedik. Çocuklara 'Annen hastanede, baban işte' dedik. Zaten biri 4 yaşında, öbürü daha küçük..

64 yaşındayım. 1978'den beri Savur Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanıyım. Onun dışında Savur'da bir değirmen aldık, çocuklarımız çalışıyor.

Tek hanımdan 11 çocuğum var. Beşi kız. Ama artık Habib yok. Torunlarımın sayısını bilmiyorum.

Herkes gibi. Namaz kılıp ibadet edecek, herkese güzel yollar göstereceksin. Yoksa 'Müslüman ol, git eylem yap' gibi şeyler bizde olmaz. Ben evde namaz kılarım, camiye gitmem.

Hanımımla aramızda aşk zamanla gelişti. Evlendik, sonuca vardırdık. 30 yıl sigara içtim, by - pass olunca bıraktım, içkiyi de bıraktım. Çapkındım, onu da bıraktım.



YAŞAM


Türkiye'de her deprem 'büyük'
'Ben devletimi bir oğlan için satmam'
Enkazdan yine skandal çıktı...
Bebek yüzlüysen baştan kazandın
Uzay Yolu düşledi biz kullanıyoruz...
Pırlanta alacaklar, bunlara dikkat edin
Buzdağını 'kana buladı'
Hıristiyan jimnastik salonu modası
'İsa'nın Çilesi' filmiyle gelen cinayet itirafı
Mağaradan hapse
Renkli televizyon 50 yaşına bastı

Yazarlar