Sağlık İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?

İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?

10.03.2021 - 12:43 | Son Güncellenme:

Kadınlar hamile belirtileri gösterdiğinde bazı testler yapar. Hamilelik kanda ve idrarda kendini gösteren bir durumdur. Fakat kadınlar idrarda gebeliğin ne zaman kendini göstereceğini öğrenmek için bazı araştırmalar yapabiliyor. İdrarda gebelik en erken ne zaman belli olur? Kaçıncı haftadan önce anlaşılmaz? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz

 Bireyler gebeliği idrarda görebilmek için bir süre beklemesi gerekiyor. Gebelik kanda kendine en az 4 günde, idrarda ise yaklaşık 2 haftalık bir süreçte gösterir.

Haberin Devamı

 İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur?

 Gebelikten şüphelenen kadınlar özellikle adet dönemi geciktiğinde hamilelik testi yapmak ister. Eczaneden alınan bazı hamilelik testleriyle, idrarda test yaparlar. Hamilelik testinin pozitif çıkmasıyla birlikte, kadınlar direkt olarak hastaneye gider ve kan testi yaptırır. Hamileliğin en net hali kan tahlilinde olur. İdrarda yapılan testlerin ufak da olsa yanılma payı bulunuyor. Bu nedenden dolayı idrarda pozitif çıkmasıyla birlikte, kadınlar hastanelere giderek kan testi yaptırır.

 Gebelik önce kanda sonra idrarda kendini gösterir. Bu nedenden dolayı idrarda yapılan bazı testler her ne kadar negatif çıksa da, kan tahlilinde pozitif çıkabilir. Embriyo oluşmasıyla birlikte 4 gün sonra kanda bulunan HCG hormonu gelişir. Bu gelişme kanda görülebilecek seviyededir. Bu nedenden dolayı HCG ilk olarak kanda daha sonra idrarda görülür. İdrarda yapılacak testler 2 haftadan önce pozitif olmuyor. Belirti gösterilmesi durumunda kan testi yaptırmak hamileliğin kesin sonucudur.

Haberin Devamı

 Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?

 Hamile olduğunu düşünen kadınlar, eczaneden bir hamilelik testi alarak evde bu testi yapabiliyor. Test aletine idrar damlatarak hamile olup olmadığını öğrenebiliyor. Tabi ki bu testin yapılması için kadınların öncelikle bazı belirtileri göstermesi gerekiyor.

 Kadınlar belirti göstermesiyle birlikte şüphelenerek hamilelik testi yapmak istiyor. Fakat hamilelik testi yapıldığında, hamilelik idrarda kendini göstermeyebilir. Çünkü ilk olarak kanda görünen HCG hormonu, idrarda belirli bir süre görünmez.

 Yaklaşık 10 ile 14 gün arasında idrarda hamilelik pozitif olmuyor. Hamileliğin başlangıcıyla birlikte, 2 hafta sonra HCG hormonu gelişiyor ve idrarda görünüyor. Pek çok kadın idrarla yaptığı testlerde negatif sonuç alsa da, hamilelik yaşadığının farkına varamıyor.

Yazarlar