Püf Noktası Ihlamur Nasıl Demlenir? Çaydanlıkta Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl İçilir?

Ihlamur Nasıl Demlenir? Çaydanlıkta Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl İçilir?

11.12.2020 - 02:50 | Son Güncellenme:

Ihlamur en sevilen bitki çaylarından biridir. Özellikle kışın sağladığı şifalar nedeniyle demlenen ıhlamur lezzetiyle de oldukça sevilmektedir. Sizde kolayca evde demleyerek ıhlamurun sağladığı şifa ve lezzetinden faydalanabilirsiniz. Herkes tarafından sevilen ıhlamur nasıl demlenir? Çaydanlıkta ıhlamur çayı nasıl yapılır, nasıl içilir konusunu derledik

Ihlamur Nasıl Demlenir Çaydanlıkta Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl İçilir

Ihlamur ebegümeciler ailesine ait kuzey yarım kürede bulunan ılıman topraklarda yetişebilen bir ağaçtır. Çiçeklerinden yapılan çayı sağlık için tüketilmektedir.

Ihlamur Nasıl Demlenir?
Herkesçe sevilen ıhlamur çayı lezzetli olduğu kadar aynı zamanda şifalıdır. Ihlamur çayı kokusu, lezzeti ve şifasıyla özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Evde kolayca demleyerek tüketebileceğiniz ıhlamur çayı için bir tutam ıhlamur ve bir fincan kaynar su yeterlidir.

İyice kaynattığınız suyu bir fincana alarak ıhlamuru içine bırakınız. Sonrasında daha iyi demlenmesi için fincanın ağzını bir tabak yardımıyla kapatın. 7-8 dakika kadar demlenmeye bırakmak ıhlamur için yeterlidir. Ilınan çayınızı süzerek içebilirsiniz.

Çaydanlıkta Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır?

Ihlamur çayı tüm ailece tüketebileceğiniz özelliktedir. Bu nedenle genellikle fincanda değil çaydanlıkta demlenme daha uygundur. Bu sayede bir kerede tüm aileye yetecek kadar ıhlamur çayı elde edilebilir. Ihlamur için genelde çaydanlığın demlik kısmını kullanmak yeterlidir. Ayrıca bitki çayları için üretilmiş özel demliklerde kullanılabilir.

Demlikte yeteri kadar su kaynamaya konulur. Kaynama tamamlandıktan sonra Bir fincan çay elde etmek için bir tatlı kaşığı ıhlamur yeterlidir. Kaç fincan için demleme yapılacaksa uygun oranda ıhlamur bu ölçüde konulabilir. Çaydanlığın kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılmalıdır. 8 ila 10 dakika demleme süresi yeterli olmaktadır.

Ihlamur dahil olmak üzere bitki çayları direk kaynatılmamalı, demleme usulü kullanılmalıdır. Demleme sonrası süzerek fincanlara aktarabilir, dilerseniz limonla tatlandırarak tüketebilirsiniz.

Ihlamur Çayı Nasıl İçilir?

Ihlamur özellikle kış aylarında severek tüketilen bir çaydır. Soğuk algınlığı gibi hastalıklara şifası ve koruyucu özelliği bilindiğinden kış mevsiminin olmazsa olmazları arasındadır. Ihlamur çayını demleme usulü ile kaynatmadan hazırlanması önemlidir.

Sonrasında tüketirken tatlandırmak amacı ile çubuk tarçın ve limon ilavesi yapılmasında sakınca yoktur. Ihlamur çayını gün içinde 2 en fazla 4 bardak tüketebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi ıhlamur çayını tüketirken de günlük miktarın üstüne çıkmamakta fayda bulunur.

 

Yazarlar