Evcil Hayvan İpek Böceği Nedir? İpek Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

İpek Böceği Nedir? İpek Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

28.10.2021 - 15:58 | Son Güncellenme:

İpek böceği yetiştiriciliği ülkemizde oldukça fazladır. İpek böceği ülkemizde oldukça fazla yetişir. İpek böceğinin tam olarak nasıl bir canlı olduğunu merak edenler arama motorlarında detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. İpek böceğinin nerede yaşadığını ve ne kadar sürede yaşadığının araştırması arama motorlarında trend haline gelmiştir. Peki, ipek böceği nedir? İpek böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte ipek böceği ile ilgili bütün her şey.

İpek Böceği Nedir İpek Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

İpek böceği tırtıllar gibi sürüler halinde yaşayan bir böcek türüdür. İpek böceğinden ham bir şekilde ipek kumaşı da üretilmektedir. İpek böceği yetiştiriciliği ülkemiz coğrafyasında 1500 yıllık bir geçmişe sahiptir.

İpek Böceği Nedir?

İpek böceği Latince ismi Bombyx Mori olarak bilinen böcek türüdür. İpek böceği kelebek yumurtalara sahip olan bir böcektir. Bu yumurtalarını dut ağacının yapraklarına bırakır. Bu şekilde üç dört gün sonra ölürler. Taze dut yaprakları üzerinde oldukça fazla görülen dut yaprakları larva halinde sık ve tüylü bir şekilde ortaya çıkmaktadır. İpek böceğinin boyları 7 ila 8 metre arasında değişkenlik göstermektedir. Büyüdükçe ve olgunlaştıkça ipek böceğinin renkleri açılır ve aynı zamanda mevcut olan tüyleri de kaybolmaktadır.

İpek böceği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiriciliği teşvik edilen bir böcektir. İpek böcekleri yetiştiriciliği yapmak için belirli şartlara sahip olmak gerekmektedir. Bu konuda devlet tarafından tam destekte verilmektedir. İpek böceği yumuşak tüylü ve tombul vücutlu olan bir böcek türüdür. Daha çok renkleri açık krem rengi şeklindedir. Evcil olarak beslenebilen ipek böcekleri 200 ila 300 kere yumurtlayabilirler. İpek böcekleri kelebeğin tırtıl halidir. Bu böcekler dut yapraklarını yer ve ipek kozası yaparlar. İpek böceği kanatları pullu olan bir böcektir. İpek böcekleri yumurtlama döneminden yaklaşık olarak 3 ve 5 gün içerisinde ölürler. Çengelimsi bir yapıya sahiptirler.

İpek Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

İpek böceği daha çok dut yapraklarında yaşayan bir böcek türüdür. Aynı zamanda ülkemizde de birçok yerde ipek böceği yetiştiriciliği yaygındır. İpek böceklerinin ortalama ömürleri ise iki ay şeklindedir. Bazı türleri ise daha fazla ya da daha az yaşayabilmektedir.

 

Yazarlar