Yaşam ‘İslam dünyasının rambosu Polat’

‘İslam dünyasının rambosu Polat’

13.11.2010 - 03:40 | Son Güncellenme:

Amerikan dergisinin yorumu: Mavi Marmara’nın intikamını alan Kurtlar Vadisi: Filistin nedeniyle Türkiye-İsrail arası ateşlenecek

‘İslam dünyasının rambosu Polat’

Amerikan Foreign Policy dergisi son sayısında Türkiye’de 2011 Ocak ayında gösterime girecek, “Kurtlar Vadisi: Filistin” filmine yer verdi. “Türk Rambo İsrail’le kapışıyor” başlıklı makalede filmin başrolünde yer alan Polat Alemdar karakterinin “İslam dünyasının Rambosu” olduğu söylendi. Makaleyi kaleme alan Colum Lynch, “İsrail’le Türkiye’nin arası düzeltilmeye çalışılırken bir Türk film şirketi ortalığı sarsmaya karar verdi. İki taraf da Mavi Marmara’nın intikamını alan bir Türk ajanı anlatan bu film nedeniyle ateşlenecek gibi gözüküyor. İsrail basını, filmin Türkiye’de anti-semitizmin desteklendiğine dair bir örnek olduğunu düşünüyor” yorumunda bulundu.
Filmin konusunu anlatan Lynch, “Filmde bir grup şiddet düşkünü süikastçiden oluşan Türkiye’nin gizli ajanlarının portresi çiziliyor. İslam dünyasının Rambosu olan Polat Alemdar, Mavi Marmara’da yaşanan ölümlerden sorumlu olanları avlamak ve kanlı bir intikam gerçekleştirmek için İsrail’e gidiyor. Türk film yıldızı Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı bu kahraman İsrailli yetkililere açıkça meydan okuyor” diye yazdı.

KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN'İN FRAGMANI:

Yazarlar