Stil İstanbul Fashion Week'in Dikkat Çekenleri

İstanbul Fashion Week'in Dikkat Çekenleri

17.11.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir sezon daha kapanıyor ve istanbul Fashion Week ’12 tüm yankılarıyla sona eriyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen, dört gün boyunca İstanbul’un moda konuştuğu etkinlikte Türk ve dünya basınının gözünden kaçmayan detaylar konuşuldu.

İstanbul Fashion Weekin Dikkat Çekenleri

Kuşkusuz moda haftasının en dikkat çeken modelleri arasında yer alan Didem Soydan, son birkaç yıldır yaptığı çıkışla çok konuşuluyor. İstanbul Fashion Week ’12 kapsamında on sekiz defile podyumunda izlediğimiz Soydan, yeni başarılara imza atmanın haklı gururuyla, güzelliğinden ve biçimli vücut hatlarından da ödün vermeden, dört gün boyunca arz-ı endam etti. Bloggerların, gazetecilerin ve moda severlerin her daim markajında olan ünlü modelin, sayısız fotoğrafına internet mecralarında da rastlamak kaçınılmaz oldu.  

Haberin Devamı

Podyumların deneyimli modelleri arasında yer alan ve geçen yıl daha fazla tasarımcının defilesinde yer almaya başlayan Serenay Sarıkaya’ysa kendine olan özgüveni hakkında konuşanları haksız çıkarmadı. Dört gün boyunca rastladığımız her yerde gülümseyen ifadesiyle, bir o kadarda enerjisi yüksek halleriyle herkesin takdir ettiği Sarıkaya, defile podyumlarında ifadesiz tavırlarıyla profesyonelliğin ne demek olduğunu vurgular nitelikteydi.  

Özge Ulusoy’un yıllardır podyumların vazgeçilmez modelleri arasında yer aldığını vurgulamadan geçemiyoruz. Kendinden emin tavırlarının yanısıra, tasarımcılar arasında vazgeçilmezliği tartışılmayan Ulusoy, Cengiz Abazoğlu, Gül Ağış, Erol Albayrak defilelerinde taşıdığı iddaalı kıyafetlerle de adından daha uzun zaman söz ettirecek gibi gözüküyor.  

Haberin Devamı

Çağla Şikel’le podyumlarda sıkça karşılaşamıyoruz. Anne olduktan sonra hatırı sayılır tasarımcıların defilelerinde boy gösteren Şikel, yaz döneminden sonra esmerleşen teniyle herkesin dikkatani daha da çeker oldu. Podyumlardaki profesyonelliği yadsınamayacak olan Şikel’in Tuvana Büyükçınar ve Cengiz Abazoğlu defileleri kariyerinde bir nokta atışı daha oldu.  

İstanbul Moda Haftası’nın en konuşulan tasarımcıları arasında da hiç kuşkusuz Hakan Akkaya vardı. Tasarım geçmişinden çok televizyondaki programları sayesinde konuşulan Akkaya, tüm izleyenlerin defile sonunda oldukça ilgiyle alkışlarına layık görüldü. Akkaya moda haftasının en çok konuşulan cesur tasarımlarıyla, erkeklerin “bunu nasıl giyebiliriz” sorusuna karşılık podyumun bir şov alanı olduğunu yansıtmakta oldukça başarılıydı.

Tasarımcılardan ve modellerden bahsetmişken olası podyum kazalarına değinmeden olmuyor. İstanbul Fashion Week’in tartışmasız en çok konuşulan konularından biri de, podyum kazaları. Sayısız podyuma çıkan ve birçok kıyafet giyen modellerin başına gelen talihsiz kazalar bazılarını tedirgin ederken, bazıları da oldukça cesurdu. Ayrı ayrı her detayı uzun süre konuşulacak olan İstanbul Fashion Week'te bakalım gelecek sezonlarda neler konuşulacak! 


Yazarlar