Sağlık Kadınlarda Memede Büyüme Nedenleri Nelerdir? Meme Büyümesi Neden Olur?

Kadınlarda Memede Büyüme Nedenleri Nelerdir? Meme Büyümesi Neden Olur?

08.09.2021 - 14:26 | Son Güncellenme:

Kadınların memeyle alakalı yaşadığı bazı sorunlar vardır. Bu sorunlar arasında meme büyüme bulunur. Kadınlar neden memelerin büyüdüğü konusunda araştırma yaparak bilgi sahibi olmak için birçok yola başvuruyor. Kadınlarda memede büyüme nedenleri nelerdir? Meme büyümesi neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kadınlarda Memede Büyüme Nedenleri Nelerdir Meme Büyümesi Neden Olur

Kadınlarda meme büyüme durumu bazı nedenlerden dolayı oluşur.

Haberin Devamı

Kadınlarda Meme Büyüme Nedenleri Nelerdir?

Kadınlarda görülen meme büyüme durumuna neden olan birçok faktörü bulunuyor. Kadınların yaşadığı bazı yaşam şekillerinden dolayı memelerde büyüme görülebilir. Aniden memelerin büyümesi kadınların endişe etmesine neden olur. Kadınlar bu gibi durumlarda birçok araştırma yaparak herhangi bir hastalık olup olmadığını öğrenmek ister. Kadınlar memede büyüme görülmesi üzerine birçok sağlık kuruluşuna başvurabilir.

Meme büyümesinin bazı nedenleri bulunur. Bu nedenler arasında en çok dikkat çeken durum hamileliktir. Hamilelik döneminde kadınların göğüslerinde bir büyüme görülebilir. Özellikle doğum sonrası süreçte göğüslerin büyümesi aynı oranda devam eder. Çocuğun doğmasıyla birlikte büyüyen göğüsler, emzirme sürecinde de devam eder. Bu hızlı büyümenin sebepleri genellikle bu şekildedir. Başka nedenlerde meme büyümesine neden olabiliyor. Kadınlarda görülen meme büyümesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı
  • Hormonal nedenler
  • Gebelik ve doğumla alakalı nedenler
  • Hastalıklardan kaynaklı nedenler
  • Medikal tedavi sonrası

Kullanılan bazı tedavi ilaçlarının yan etkisiyle görülen bir sağlık sorunudur. Memelerde büyüme bazı ilaçların kullanımıyla da ortaya çıkabilir. Çok fazla etkisi olmasa da meme büyümesinde etkili olabiliyor. Gebelik durumu tüm kadınların yaşadığı bir süreçtir. Bu yüzden bu aşamada meme büyümesini engellemek çok kolay bir durum değildir.

Meme Büyümesi Neden Olur?

Meme büyümesiyle karşı karşıya kalan kadınlar, bu durumun neden kaynaklandığını merak ederek bir endişe yaşayabilir. Fakat bu durumun neden kaynaklandığı kadınların yaşadığı durumlarla alakalıdır. Eğer bir hamilelik dönemi yaşanıyorsa bu durum gayet normaldir. Fakat bu durum hastalıklardan kaynaklı da olabilir. Özellikle yaşanabilecek bazı enfeksiyonlar nedeniyle göğüslerde büyüme olması son derece normaldir. Göğüs içinde yer alan apselerin büyümesiyle göğüslerde büyüme görülür. Lenf damalarının tıkanmasıyla birlikte göğüslerde büyüme görülebilir. Bu durumlarda mutlaka uzman doktorlara görünmek gerekir.

Yazarlar