Sağlık Kalp Hastalıkları Nelerdir? İşte Tüm Kalp Hastalıklarının İsimleri Ve Belirtileri

Kalp Hastalıkları Nelerdir? İşte Tüm Kalp Hastalıklarının İsimleri Ve Belirtileri

16.03.2021 - 13:34 | Son Güncellenme:

Kalp hastalıkları günümüzde en fazla ölüme neden olan hastalık türlerindendir. Kalp insan hayatı için en önemli hayati organlardandır. Bundan dolayı kalp hastalıkları ve kalp ile ilgili bilgileri detaylıca bilmek son derecede önemlidir. Ülkemizde ölümlerin çoğunda kalp hastalıkları başı çekmektedir. Kalp hastalıkları türleri özellikle internet üzerinden en fazla araştırılan hastalık türleri arasına girmiştir. Peki kalp hastalıkları nelerdir? Kalp hastalıklarının nedenleri nelerdir? İşte tüm kalp hastalıklarının isimleri ve belirtileri...

Kalp Hastalıkları Nelerdir İşte Tüm Kalp Hastalıklarının İsimleri Ve Belirtileri

alp hastalıkları yüksek ölüm oranlarına sahip olan hastalıklardır. Bundan dolayı kalp hastalıkları teşhisi konulmadan önce mutlaka kalp hastalıklarına karşı önlem almak gerekir. Kalp hastalıkları için çeşitli tedavi seçenekleri de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Kalp Hastalıkları Nelerdir?

 Kalp hastalıkları kalp kapakçıklarında kalbi besleyen damarlarda ortaya çıkan bir tür hastalıklara genel olarak verilen isimdir. Pek çok kalp hastalığı vardır. Kalp insan hayatı için en önemli organ olduğundan dolayı herhangi bir hastalık olduğu durumlarda hayati tehdit edici varyasyonlar oluşturabilir.

 İşte Tüm Kalp Hastalıklarının İsimleri ve Belirtileri

 1) Kalp Krizi

 Kalp krizi kalp hastalıklarının en tehlikelileri ve en ölümcülleri arasında yer alan bir durumdur. Özellikle ani gelişen ve çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan bir durumdur. Kalp damarlarının aniden daralması ve kapanması ile ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle Türk toplumunda görülme olasılığı bir hayli fazladır.

Haberin Devamı

 Belirtileri;

 - Sol kola yayılan bir ağrı

 - Göğüs bölgesinde yer alan bir ağrı

 - Baş dönmesi

 - Mide Bulantısı

 - Kalbin tam ortasında batarcasına hissedilen bir ağrı

 2) Mitral Kapak Hastalığı

 Kalp hastalıklarından bir tanesidir. Kalbin sol kulakçığında yer alan gevşeme ile birlikte kanın geri kaçması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Kalp yetmezliği de yine bu hastalığa eşlik edebilir. Hayatı tehdit edici olan kalp hastalıklarından bir tanesidir.

 Belirtileri;

 - Çabuk yorulma

 - Kalpte yer alan zaman zaman sancılı ağrı

 - Nefes Darlığı

 - Terleme

 3) Kalp Yetmezliği

 Kalp fonksiyonlarının zayıflaması ile birlikte ortaya çıkan bir durumdur. Vücutta kalp yeteri derecede kalp pompalayamaz. Bu durumda ise kalp tam olarak görevini yerine getiremez. En sık rastlanılan kalp hastalıklarından bir tanesidir. Tedavisi ihmal edildiği durumlarda hayatı tehdit edici bir durum söz konusu olabilir. Kalp yetmezliği akut ya da kronik olarak ortaya çıkabilir. Kalbin bir kısmını ya da bütün bölgesini etkileyebilir.

 Belirtileri;

 - İştahta Azalma

 - Nefes Darlığı

 - Kilo Artışı

 - Öksürük

 - Kalpte Çarpıntı

Yazarlar