Sağlık Kalp Nakli Nedir, Nasıl Yapılır? Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır?

Kalp Nakli Nedir, Nasıl Yapılır? Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır?

11.09.2021 - 14:17 | Son Güncellenme:

Günümüzde kalp yetmezliği yaşayan bireyler kalp nakilleri başarı ile yapılmaktadır. Fakat bu nakiller oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından Kalp nakli nedir, nasıl yapılır? Kalp nakli ameliyatı ne kadar sürer, kimlere yapılır? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Kalp Nakli Nedir, Nasıl Yapılır Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır

Kalp nakli birçok kere denenmiş fakat başarılı olunamamış bir operasyonun ürünü olmaktadır. Bugün hemen hemen her ülkede başarılı şekilde kalp nakli yapan hastaneler vardır. 

Haberin Devamı

 

 Kalp Nakli Nedir, Nasıl Yapılır? 

 Kalp nakli ilk olarak 1930 yılında gerçekleş bir proje olarak bilinmektedir. Zaman için de ilk yapılan bu denenmenin oldukça başarısız olduğu anlaşılmıştır. Çünkü ilk kalp naklinin yapıldığı birey için o zamanın şartlarında bağışıklık sistemi ret etmiştir. Bu nedenle son olarak 1969 yılında tekrar bir deneme yapılmıştır. Bu deneme sonucunda oldukça başarılı olunmuştur. Ve bireyin vücudu kalbi kabul etmiştir. Kalp nakli için yapılması gereken ilk olarak bir bağışçı olmalıdır.

 

 Devamında bu bağışçının kabininin bireyin kalbine uygunluğu ölçülmelidir. Sonrasından eğer tüm şartlar da uygun ise kalp nakli işlemin başlanılması oldukça mantıklıdır. Bugün Türkiye kalp naklini yapa bile çok başarılı devlet ve fakülte hastaneleri bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’de bulunan bazı özel hastanelerde de kalp nakli işlime yapılmaktadır. Sağlıklı bireyler için kalp naklinin yapıldığı yere dikkat edilmesinde fayda vardır.

Haberin Devamı

 

 Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır?

 Kalp nakli ameliyatı yapılmadan birçok test ve araştırmalara yapılmaktadır. Bu araştırmalının hepsi pozitif olursa başarılı bir ameliyat yapılmaktadır. Özellikle çok fazla kronik hastalığı bulunan ve yapılacak ameliyatı kaldırmayacak gibi olan bireyler için bu ameliyat uygun değildir. Bu nedenle ilk olarak doktorlar tarafından da onay verilmesi gerekir.

 

 Ameliyat süresi doktorun tecrübesine ve hastanın durumuna göre oldukça farklı olmaktadır. Hastalık sonrasında oldukça dikkatli olunmasında fayda vardır. Çünkü kalp insan sağlığı için en önemli organ olarak bilinmektedir. Her hangi bir sağlık sorunları veya kalpte oluşan bir anormalliklelerdi en yakın hastaneye acil gidilmesinde oldukça hayati önem bulunmaktadır.

Yazarlar