PembeNar Kambu Çayı Nedir? Kambu Çayının Faydaları Nelerdir, Kombucha Çayı Nasıl Yapılır?

Kambu Çayı Nedir? Kambu Çayının Faydaları Nelerdir, Kombucha Çayı Nasıl Yapılır?

16.12.2020 - 13:12 | Son Güncellenme:

Özellikle son zamanlar sağlığa faydaları ile ön plana çıkan kambu çayı faydaları bakımından adından sıklıkla söz ettirmektedir. Özellikle bu bitkinin adını daha önce hiç duymamış olan kişiler hazırlanışı ve faydalarını sıklıkla araştırmaktadır. Peki Kambu çayı nedir? Kambu çayının faydaları nelerdir, kombucha çayı nasıl yapılır? Sizlere kambu çayı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Kambu Çayı Nedir Kambu Çayının Faydaları Nelerdir, Kombucha Çayı Nasıl Yapılır

Kambu çayı ismi yeni duyulmaya başlansa da tarihi çok eskilere dayanmaktadır. İlk olarak Doğu Asya'da hazırlanarak tüketilmeye başlanan ve buradan çeşitli pek çok yere yayılan kambuçha yararlı maya ve bakterilerden oluşmaktadır.

Kambu Çayı Nedir?

Kambu çayının diğer adı kombucha olmaktadır. Bir mantar türü ile hazırlanan bu çayın en büyük özelliği de bu mantar olmaktadır. Son yıllarda ismi yeni duyulmaya başlansa da geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Hazırlanırken çay ve şeker bulunan özel bir solüsyonun içinde bekletilen kombucha mantarı bu sıvının içerisinde yaşayıp üremektedir. İsmi çok kişi tarafından duyulmasa da diğer çaylara göre büyük farkı bulunmaktadır.

Kambu Çayının Faydaları Nelerdir?

Kambu çayının insan sağlığında bilinmeyen pek çok faydası bulunmaktadır. Kambu çayının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

- Yağ yakımını hızlandırır ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur.
- Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihaplı olan bölgelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar.
- Vücudu kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
- Sinir sisteminin işlevlerini destekler.
- Alerjik reaksiyonların daha hızlı sona ermesine yardımcı olur.
- Kanser hücrelerinin yayılmasını engeller.
- Bağ ağrılarına iyi gelir.
- Cilt üzerinde kullanımında cildi nemlendirir ve kırışıklıkları önler.

Kombucha Çayı Nasıl Yapılır?

Kombucha çayının yapışı için şu adımlar takip edilmelidir:

- Çelik tencereye 3 litre su konulmalı ve kaynayınca 1,5 su bardağı şeker eklenmelidir.
- 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınıp 10 poşet siyah çay eklenmelidir.
- 15 dakika demlendikten sonra çaylar metal kaşık yardımı ile tencereden alınmalıdır.
- Karışın soğuduktan sonra kavanoza alınmalıdır.
- Kombucha mayası ılık suda yıkanmalı ve kavanozun içine eklenmelidir.
- Kavanoz tülbent ile sarılmalı ve 4 ile 10 gün mayalanmalıdır.

Kombucha Çayının Saça Faydaları

Kombucha çayının bilinen pek çok yararı bulunmaktadır. Bu nedenle tüketilmesinin büyük yararı bulunmaktadır. Bu çayın vücut sağlığı dışında cilde ve saçlara da büyük yararı bulunmaktadır. Saçların normal halinden daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca saç köklerini güçlendirerek saç derisinde ortaya çıkabilecek problemlerinde önüne geçemeye yardımcı olur.

Yazarlar