20.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:
Prof. Dr.Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı olarak oksijenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizmasının olduğunu ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini belirtti. Aşırı şekerli gıdaların insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açtığını, hiperinsülinizmin de hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde arttırarak kansere neden olduğunu kaydeden Aydın, “Türkiye’de çocuğu de büyüğü de çılgınca şeker ve beyaz un kullanmaktadır. Bütün bunlar kanserin neden arttığını göz önüne sermektedir.
“-Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin -Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren ’light’ hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin -Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın -Bol taze sebze ve meyve yiyin -Yeterli omega-3 alın, ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin -Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin -Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin -Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin -Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin -Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz) -Streslerden uzak durun -İyi uyuyun -Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum -D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın -Yeteri derecede egzersiz yapın -Alkol kullanmayın -İşlenmiş soya ürünü yemeyin -Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir -Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder -Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir."