Editörün Seçtikleri Kar beyazdır yılbaşı

Kar beyazdır yılbaşı

28.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kar beyazdır yılbaşı

Kar beyazdır yılbaşı

       YILBAŞINA yaklaşırken, eğlence yerlerine talep giderek çoğalıyor. Ramazan ayı olmasına rağmen yeni yıl kutlamaları için otellerde büyük bir doluluk yaşanıyor. 5 günlük yılbaşı paket programı bakımından en pahalı eğlence mekanları arasında başı çeken Uludağ, 450 (2 kişi) milyon lirayla Avrupa'ya yapılan yurt dışı turlardan bile daha pahalı. Avusturya'nın Tirol bölgesi kayak merkezinde iki kişi 360 milyon lira. Bu rakama göre Uludağ, Avusturya'daki kayak merkezlerine fark atmış durumda.
       Yeni yıl nedeniyle ülkemizdeki turistik yer ve tesislerde görülen manzara şöyle:

       * Uludağ: Uludağ'da, yılbaşı paket programının uygulanacağı 29 Aralık tarihine kadar, iki kişinin hafta içi gecelik ücreti tam pansiyon 45 milyon, hafta sonu ise 70 milyon lira. Yeni yılda, 4 gece 5 günlük paket programları, iki kişi için 450 - 500 milyon lira arasında değişirken, iki çocuklu bir ailenin, yeni yıla Uludağ'da "Merhaba" demesinin bedeli, ekstralar hariç, en az 750 - 900 milyon lira. GÜMTOB Genel Başkanı Işık Uğurtuğ ve Kervansaray Otel Müdür Yardımcısı Tayfun Güleryüz, "Yılbaşında doluluk oranının, tüm oteller baz alınırsa, yüzde 70 civarında olmasını bekliyoruz" dedi.
       Oteller müşteri çekmek için, ulusal yayın yapan gazeteler ilan verirken, geçmiş yıllara oranla, tam pansiyon olan ücretlerine, telesiyej, sauna, ikram ve gece çorbalarını koydu. Bu yılki fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 80 - 100 oranında arttı.
       * Palandöken: Kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı dağda yılbaşı için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Palandöken Dedeman Genel Müdürü Salim Yalçın, "Kişi başına 15 milyon lira olacak" diye konuştu. Yalçın, "İç taleple karşılaştık. Rusya'dan gelecek kafileyi 3 Ocak'a erteledik. Yerli turistleri ağırlayacağız" dedi. Tourınn Palan Oteli Genel Müdürü Şenel Kaya da, "Ücret kişi başına 17 milyon 500 bin lira olacak" dedi.
       Kartalkaya: Dorukkaya Oteli, Kartal Otel ile bu otele ek olarak yapılan ve yakında hizmete girecek Grand Kartal Otel, yılbaşında yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Ücretler 175 milyon lira ile 272 milyon lira arasında değişiyor. Abant'taki Abant Turban Otel ile Abant Palace Otel'in de yılbaşı kutlamaları nedeniyle tümüyle dolması bekleniyor.
       * Erciyes: Erciyes Dedeman Oteli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, DSİ ve Karayolları tesislerinde yer malmadı. Dedeman'da yılbaşı balosu dahil tam pansiyon kişi başı günlük 100 dolar.
       Sosyetenin yılbaşı tatilinde akın ettiği Avrupa'daki ünlü kayak merkezlerinde otel fiyatları kişi başına şöyle:
       * Avusturya: Hotel Marthe: 895 dolar (268 milyon lira), Neue Pos Hotel: 600 dolar. (180 milyon lira)
       * Fransa: Hotel Chamonix: 1245 dolar (373 milyon lira), Alpe D'Huez: 1255 dolar (376 milyon lira.
       * Makedonya'da 175 dolar (53 milyon lira) ile 325 dolar (108 milyon lira), Slovenya'daki kayak merkezleri ise 300 (90 milyon lira) ila 400 dolar (120 milyon lira) arasında değişiyor.

       Turizm cenneti Bodrum ve Marmaris 4 günlük tatilin gözdesi
       SÖNÜK geçen turizmin yılbaşı nedeniyle canlanmasını beklenen Marmaris'te, 5 yıldızlı oteller ile bazı eğlence yerleri 3 günlük özel programlar düzenledi. Fiyatların 40 - 56 milyon lira arasında değiştiği belirtildi.
       * Munamar Otel: Kişi başına 42 milyon lira. Sadece yılbaşı balosu 14 milyon 750 bin lira. * Mares Otel: Üç gece dört gündüz, kişi başına tam pansiyon 56 milyon lira. * Elegance Otel: Üç günlük paket programa katılanlardan 40 milyon lira alınacak. * Martı Otel: Üç gece dört günlük paket program branc dahil 45 milyon lira. Sadece yılbaşı gecesi konaklama dahil kişi başı 27 milyon lira.
       Turizmin başkenti Bodrum, 4 günlük yılbaşı tatilinde de gözde oldu. Otellerin rezervasyonları yüzde 70'e ulaştı. Yılbaşı paket programları, kişi başına yarım pansiyon 4 ve 5 yıldızlı otellerde, 50 ile 80 milyon arasında değişirken, eğlence yerlerindeki hazırlıklar hızlandı. Türk Hava Yolları da ek seferler düzenledi. İstanbul - Bodrum arasındaki tarifeli uçuş sayısı günde 4'e çıkarıldı. Bodrum Otelciler ve Motelciler Derneği Başkan Murat Şeremetli, "Doluluk şimdiden yüzde 70'i aştı. Ancak özellikle yerli turistin son dakikada karar verdiğini gözününe alırsak, Bodrum'daki açık otellerin yılbaşında tamamen dolacağını ümit ediyoruz. Bodrum, ilerde kış turizmini de kaldıracak hale gelecek" dedi.


Yazarlar