Sağlık Karanfil Çayı Nasıl Yapılır? Tarçın Ve Karanfil Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Karanfil Çayı Nasıl Yapılır? Tarçın Ve Karanfil Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

08.12.2020 - 02:52 | Son Güncellenme:

Karanfil çayı günümüzde sıklıkla kullanılmakta olan ve vücut sağlığına birebir iyi gelen sıvılardır. Özellikle kullanım yerleri, faydaları ve ne işe yaradığı konusunda oldukça etkili bir yere sahip olmaktadır. Bu nedenden dolayı karanfil çayının faydalarını öğrenebilir ve buna göre kullanımını sağlayabilirsiniz. Karanfil çayı nasıl yapılır, tarçın ve karanfil çayı nasıl demlenir, nasıl tüketilir, neye iyi gelir, yararları, hangi hastalıklara iyi gelir, nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını derledik

Karanfil Çayı Nasıl Yapılır Tarçın Ve Karanfil Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir

Karanfil çayı, hem vücuda rahatlatıcı bir etkisi vardır hem de içinizin ısınmanızı sağlar. Tercihe göre içine zencefil, elma, bal ve tarçında eklenebilir. Bu karışımlarla beraber tam bir bağışıklık dostudur.

Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?

Uzak doğu ülkeleri ve Afrika kıtalarında bulunan karanfil kısa bir sürede keşfedilerek toz ya da tomurcuk halinde tüm dünyada kullanılmaktadır. Aktar ya da marketten alınan karanfil tomurcukları ya da tozları su içine atılıp karışım sağlanarak ve kaynatılarak karanfil çayı elde edilmektedir. 6 ile 8 adet karanfil tohumunu 2 - 2,5 bardak su ile karıştırıp kaynatılması önerilmektir.

Tarçın Ve Karanfil Çayı Nasıl Demlenir? Nasıl Tüketilir?

Tarçın ve karanfilin birlikte sağladığı uyum ile harika ve bol sağlık içeren bu çay oldukça faydalıdır. 4 ile 5 adet karanfil tomurcuğu 2 adet barda su ile kaynamaya bırakılır. Daha sonra bir adet kabuk tarçın ilave edilerek 15 - 20 dakika demlenmesi sağlanır. Karanfil, tarçın ve su birbirine karıştığında işlem tamamlanır ve servis edilir. Bilinçli ve kararında bir tüketim yapılması önerilmektedir. Herhangi bir sağlık sıkıntınız yok ise haftada 3 ya da 4 defa içilmesi tavsiye edilmektedir.

Karanfil Çayı Faydaları Nelerdir?

- Zihinsel yorgunluğu giderir.
- Güçlü bir antiseptik olma özelliğini barındırır.
- Kan Dolaşımını hızlandırır.
- Metabolizma sistemini hızlandırır.
- Cildi besler ve yenilenmesini sağlar.
- Ateş düşürücü özelliğine sahiptir.
- Vitamin ve mineral içeriği ile bağışıklık sistemini sağlamlaştırır.
- Saç ve tırnak sağlığında önemli rol oynar.
- Ağız içi hijyenin sağlanması ve ağız kokusunu giderme işlemlerine destek olur.

Karanfil Çayı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

- Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi bulunur.
- Mide bulantısını anında keser.
- Ağız içi enfeksiyon kapma riskini en aza indirir.
- Sindirim sistemine faydalıdır.
- Mide ve bağırsak sorunlarının giderilmesini sağlar.
- Zararlı mikrop ve toksinleri vücuttan atarak koruma sağlar.

Yazarlar