Evcil Hayvan Kartal Kuşu Nedir? Kanat Uzunluğu Ve Özellikleri

Kartal Kuşu Nedir? Kanat Uzunluğu Ve Özellikleri

26.10.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Kartal kuşu doğada yaşayan yırtıcı kuşlardan biridir. Kuş türlerine ilgi duyan kişiler bu kuşların özelliklerini merak etmektedir. Kartal kuşu nedir? Kanat uzunluğu ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kartal Kuşu Nedir Kanat Uzunluğu Ve Özellikleri

Doğada yaşayan yırtıcı kuşlardan biri de kartallardır. Bu canlıların farklı pek çok türü de bulunur. Şah kartal, kaya kartalı, tavşancıl kartal, bozkır kartal bu türlerden birkaçıdır. Yırtıcı bir tür olan bu canlılar son derece tehlikeli bir türdür.

Kartal Kuşu Nedir?

Kartallar yırtıcı kuş kategorisinde yer alır. Genelde dağlık ya da ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Etçil kuş türlerinden biridir. Uzun ve kıvrık gaga yapısına sahiptir. Kanatlı ve uçabilen canlılardır. Dünyada uçarak en yüksek noktaya çıkabilme özelliğine sahip olan canlılar arasında yer alır.

Kartalların görme özellikleri çok gelişmiştir. Bunun yanında yuvaları yüksek kayalık alanlara yaparlar. Aile yaşantısı olan canlılardır. Yaşadıkları sürede yalnızca bir eşleri olur. Yumurtaların kuluçka dönemi 7 ile 8 hafta arasında değişiklik gösterir. Bir seferde en fazla 3 ile 5 adet arasında yumurta üretir. Yumurtalar 3 saat aralıklar ile çevrilmektedir.

Anne ve baba kartallar sıra ile yuvanın gözetlemesini yapar. Koruma işlemi de sıra ile gerçekleşir. Yumurtadan çıkan yavru kartallar arasından iriler diğer kardeşleri yuvadan iter. Anne ve baba kartallar ise bu duruma herhangi bir müdahalede bulunmaz.

Kanat Uzunluğu ve Özellikleri Nelerdir?

Kartalların radar gibi görme özelliği vardır. Son derece akıllı canlılardır. Saatte 300 km hızla avlarına yaklaşırlar. Yılanları hızla bir şekilde avlayarak yükseğe havalanır. Ardından yılanı yüksekten aşağı bırakır. Yılan öldükten sonra ise tekrar gelip avını alarak yavrularına götürür. Bu canlılar ortalama 70 ile 100 sene arasında yaşayabilirler. Bu canlılar bir koyunu tek başına kaldırabilecek güce sahiptir. Bacakları kaygan ve tüysüz bir yapıdadır.

 

Yazarlar