Sağlık Kas Ağrısı Nerelere Vurur? Kas Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Kas Ağrısı Nerelere Vurur? Kas Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

28.07.2021 - 02:18 | Son Güncellenme:

Ağrının bu türü genelde lokalize olmuştur ve tüm vücudunuzun bölümlerini etkileyen veya yalnızca bir ya da birkaç kası etkileyecek biçimde olabilir. Sizin için kas ağrısının nerelere vurduğunu ve kas ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiğini derledik.

Kas Ağrısı Nerelere Vurur Kas Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir

Küçük yaralanmalardan, stresten ya da egzersizden kaynaklanabilen kas ağrıları genelde evde uygulanabilecek tedaviler ile giderilebilmektedir. Ağır yaralanma ya da sistemik hastalık sebebi ile oluşan kas ağrıları ise genelde ciddidir ve bundan dolayı tıbbi bakım gerektirmektedir.

Kas Ağrısı Nerelere Vurur?

Kas ağrısı sık olarak yeri tam tespit edilemeyen şiddeti az veya yüzeysel olan bir ağrı çeşididir. Tek bir alanda görülebilen kas ağrılarının dışında, tüm vücudu etkisi altına alabilen kas ağrıları da mevcuttur. Çoğu kas ağrısı genelde birkaç gün içerisinde kaybolabilmektedir ancak bazı kas ağrıları aylar boyunca geçmeyebilmektedir.

Kas ağrısı sırtta, bacaklarda, boyunda ve ellerde olmak üzere vücudunuzun nerdeyse her yerinde gelişen bir ağrı çeşididir. Kas ağrısının en sık sebepleri; stres, gerginlik, kasları aşırı kullanma, küçük yaralanmalar olmaktadır. Kas ağrısı genel olarak kasın en çok kullanıldığı alanda oluşur ve bu alanın çevresine vurur.

Kas Ağrısında Hangi Doktora Gidilir?

Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.

Yazarlar