Yemek Kaya Levreği Nasıl Kızartılır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

Kaya Levreği Nasıl Kızartılır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

17.08.2021 - 14:11 | Son Güncellenme:

Kaya levreği, ülkemizde çok sık tüketilen yararlı balık türlerindendir. Özellikle kızartılması ve pişirilmesi konusunda bazı püf noktaları bulunmaktadır. Sizde kızartılması ve nasıl pişirildiği konusunda bilgi alımı yapabilir buna göre mutfak içinde bilgileri kullanabilirsiniz. Sizin için kaya levreği nasıl kızartılır? Tavada ve fırında nasıl pişirilir tüm detayları ile derledik.

Kaya Levreği Nasıl Kızartılır Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir

Kaya levreği çok sık tüketilen ve sevilen bir balık türüdür. Pişirmesi ve kızartılması oldukça kolay olan bu balık türü mutlaka yenilmesi gereken besinlerdendir. 

Haberin Devamı

 Kaya Levreği Nasıl Kızartılır?

 Kaya levreği kızartmak için balık içleri iyice temizlenip bıçak yardımı ile içleri açılması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra suda iyice yıkanarak bekletilmelidir. Gerekli baharatlar balık üzerinde gezdirilerek una batırma işlemi yapıldıktan hemen sonra yağlanan tavada üstü ve altı tam kızaracak şekilde ateşe bırakılmalıdır. İsteğe göre limon eklenerek tüketilebilir. 

 Kaya Levreği Tavada ve Fırında Nasıl Pişirilir? 

Balıklar iyice yıkanıp süzüldükten hemen sonra tuz ve karabiber serpilerek bekletilmelidir. İsteğe göre tereyağı ya da normal yağ ile unlama işlemi tamamlandıktan sonra tavaya atılıp sürekli altı üstü çevrilerek pişirilmektedir. 3 ile 6 dakika arasında pişme süresi bulunan balıklar kızarmaya başlayınca olduğu anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Fırında ise; Sarımsak baharat, su, zeytinyağı ile karıştırılarak harç haline getirilir. Borcama üzerine çizikler atılarak levrekler yerleştirilmelidir. Halka şeklinde kesilen soğanlar balık üzerine konulur. Yapılan sos balıklar üzerine yayılarak 170 - 180 derece sıcaklıkta 45-50 dakika pişirilmelidir.

Yazarlar