Sağlık Kepek Nedir, Nasıl Oluşur? Saçta Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kepek Nedir, Nasıl Oluşur? Saçta Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer?

05.03.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Her insan saçlarına bakımlar yaparak daha güzel görünmesini ister. Fakat bazı nedenlerden dolayı saçlarda oluşan kepekler insanların moralini bozabiliyor. Kepeklerin neden oluştuğu ve nasıl geçeceği çok merak edilen bir konu oluyor. Kepek nedir, nasıl oluşur? Saçta kepek neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kepek Nedir, Nasıl Oluşur Saçta Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer

Kepek, her yaşta ve her cinste görülen yaygın bir cilt sorunu olarak biliniyor.

Haberin Devamı

 

 Kepek Nedir? Nasıl Oluşur?

 

 Kepek saçlarda görüldüğünde insanların moralini bozabiliyor. Görsel anlamda rahatsız edici olduğundan kişiler bu konuda sorunlar yaşayabiliyor. Yapılan çalışmalarda kepeğin görülme oranı oldukça yüksektir. Her iki kişiden birinde mutlaka kepek sorunu yaşanıyor. Genellikle ciddi bir sorun olduğunu göstermez ve bulaşıcı değildir.

 

 Estetik olarak kişilerin rahatsız olmasına neden olan bir durumdur. Kepekler genellikle erkeklerde daha fazla görülüyor. Bunun nedeni tam olarak belli olmasa da, kafa derisini örten saçın kadınlarda fazla olması bu durumun yaşanmasına neden oluyor.

 

 Kadınlar saç bakımlarına farklı ürünler kullandıklarından genellikle kepek sorunu yaşamazlar. Fakat erkekler sabit ve çok araştırmadan ürün kullandıklarından dolayı kepek oluşumu mümkün oluyor. Cilt kendini sürekli yeniler. Cildin altında yeni hücreler oluşur ve üst yüzeye hava ile temas ederek hücreleri iter. Bu süreç aşamasında, yıkanırken dökülen ölmüş hücreler göz ile görülmüyor. Bu durumdan dolayı döngü aksadığında veya hızlandığında ölü hücreler saçlarda birikebilir ve kepeği oluşturur.

Haberin Devamı

 

 Saçta Kepek Neden Olur? Nasıl Geçer?

 

 Kepek insanları görsel anlamda rahatsız ettiğinden bazı doğal yöntemlere başvurabiliyor. Bazı doğal ürünler kepeğe iyi gelerek, kepeğin oluşmasını engeller. Şampuanların içerisine eklenen bazı malzemeler kepeğin oluşmasını engelliyor. Bu malzemeler şu şekildedir;

 

Çinko pirit

 

Kömür katranları

 

Ketokonazol

 

Selenyum

 

Kepek olması durumunda kişiler kullandığı şampuanların detayını okumalıdır. Son zamanlarda yapılan şampuan değişiklikleri saçta kepek oluşmasına neden olabiliyor. Saçlar için kaliteli şampuanlar kullanmak önemlidir.

 

 Her zaman kalitesiz olan ürünler saç derisine zarar vereceğinden, kepeği de beraberinde getirecektir. Bu nedenlerden dolayı mutlaka kepek oluşumunu engellemek için sürekli şampuan değiştirmemek gerekir. Kepek yapmayan ve saç derisinin alışık olduğu bir şampuan kullanmak gerekir.

Yazarlar