Bilim adamları çikolatanın içerisinde bulunan yağ partiküllerini su veya
hava ile değiştirdi. Su ile birleşince kakao yağı minik parçacıklar meydana getirdi. Elde edilen çikolatanın %60'ı su olmasına rağmen tadı ve dokusunda hiç bir değişiklik olmadığı kaydedildi.
Dr. Phillip Cox, hava kabarcıklarının besinlerdeki yağ oranını azaltmak için kullanılabileceğini belirtti. Bilim adamları, üretimcilerle yağsız ve zayıflatmayan mayonez içeren süper yiyecekler üretme ve piyasaya sürme konusunda tartışma içerisinde. Yeni mayonez normalde %65 yağ içerene oranla %5 yağ içeriyor. Mide asidiyle karşılaşan bu madde bir çeşit jele dönüşüyor ve sindirimi daha uzun sürüyor.
Bilim adamları bu teknik sayesinde sağlıklı süper yiyecekler çağını başlatabileceklerini savunuyor. Dolayısıyla obezitenin de kökü kazınmış olacak.
Ancak su bazlı çikolata sadece yağ değil sağlıklı mineraller açısından da daha düşük değerlere sahip. Severek yediğimiz çikolatanın kabul görmesini sağlayan antioksidanşar su içerikli çikolatada daha az miktarda bulunuyor. Çikolataya besin değerlerini kazandıran ise içerisindeki yağ olarak biliniyor. Yani düşük yağ oranına sahip çikolatalar besin değeri açısından da düşük olarak değerlendiriliyor.
Kilo vermenizi sağlayacak besin takviyeleri ile hayal ettiğiniz ölçüler uzak değil! Ürün önerileri için Tıklayınız....