Yaşam Kırkpınar AB’ye girdi!

Kırkpınar AB’ye girdi!

20.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Komisyonu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle Edirne’ye ‘Avrupalı Seçkin Destinasyonlar’ ödülünü verdi. Bordeaux’daki törende Türk yemekleri ilgi çekti

Kırkpınar AB’ye girdi

Avrupa Komisyonu tarafından önceki gün (perşembe) Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen EDEN (European Destinations of Excellence - Avrupalı Seçkin Destinasyonlar) ödül töreninde, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle Edirne de ödül aldı.
Bu yıl ikincisi verilen EDEN ödüllerine AB üyesi 18 ülkenin yanı sıra, aday ülkeler Türkiye ve Hırvatistan da dahil edildi. Bu yılki teması “somut olmayan yerel miraslar” olan EDEN ödüllerine, somut olmayan kültürel mirasa sahip olan ve bu değere odaklı periyodik etkinlik düzenleyen, turist akışının az olduğu destinasyonların başvuruları kabul edildi. Katılımcı ülkelerde yapılan ulusal elemelerle her ülkenin birincisi belirlendi. Türkiye’deki ulusal elemeleri kazanan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri, diğer 19 ülkenin birincileriyle birlikte EDEN ödülünün sahibi oldu. Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Bordeaux’da düzenlenen törende EDEN ödülünü Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen’in elinden aldı.
AB Dönem Başkanı Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen 7. Avrupa Turizm Forumu programına dahil edilen ödül töreninde gösterilen kısa videolarda yağlı güreşlerin yanı sıra, Selimiye Camii ve yerel yiyecekler gibi Edirne’yi tanıtan görüntülere de yer verildi.
Ödül töreninin ardından konuşan Verheugen, EDEN ödüllerinin, Avrupa’nın dünya genelinde bir turizm destinasyonu olarak değerinin artırılmasına  yardımcı olacağını söyledi. 

‘Vize politikası tartışılmalı’

Avrupa’nın turistik açıdan çekiciliğini koruyabilmesi için neler yapılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirten Verheugen, bu bağlamda Avrupa’nın vize politikalarının tartışılması gerektiğini vurgulayarak, “Vize politikalarımızın turizmin geliştirilmesine engel olmamasına dikkat etmeliyiz” dedi.
Verheugen, bunu yaparken Avrupa halkının güvenliğinin tehlikeye atılmaması gerektiğini de vurguladı.

Yazarlar