Libidoyu yükselten yiyecekler

Cinsel isteksizlik dönemsel olarak herkeste ortaya çıkabilen bir durum. Stres, yorgunluk, bazı hastalıklar, partner ile yaşanan duygusal sorunlar cinsel isteksizliğe sebep olabiliyor. Bu gibi durumlarda bazı besinleri sıklıkla tüketmek cinsel isteksizliğin ortadan kalmasına, libidonun yükselmesine faydalı olabiliyor.

Cinsel isteksizlik durumunda neler yiyebiliriz?

Zencefil
Bedene güç kazandıran zencefil tüm vücudu uyarıyor. Cinsel isteksizlik durumunda taze zencefili salatalarda veya çayda kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kabak Çekirdeği
Çinko açısından çok zengin ve çinko cinsel isteğin ve verimliliğin artmasında önemli bir rol oynuyor.

Muz
Cinsel isteksizlik durumunda muz tüketmek oldukça faydalı. Muz kabuğunun alt katmanında yer alan bufotenin maddesi vücudumuza keyif veriyor ve özgüvenimizi de arttırdığı için doğal olarak libidomuz bu durumdan etkilenerek cinsel isteklilik had safhalara çıkıyor. Yani muzun kabuğunu, en azından kabuğun içini ziyan etmeyin.

Orgazmı Kolaylaştıran Pozisyonlar

Çikolata
İçerdiği seratonin ve fenetilamin maddeleriyle cinsel istek artırıcı etkiye sahip. Daha sağlıklı olması açısından bitter çikolatayı tercih edebilirsiniz.

Karpuz
Karpuz, kan damarlarının gevşemesini sağlıyor ve cinsel isteği artırıyor. Yaz aylarında sıklıkla tüketebileceğimiz karpuz hem serinletiyor hem de libido için doğal bir destek sağlıyor.

Nar
Nar üretkenliğin sembolü... Gün içerisinde tüketilen bir bardak nar suyu doğal afrodizyak etkisi yapıyor ve testosteron oranında artış sağlıyor.

Badem
Bademde cinsellik hormonlarının üretimi için gereken yağ kökenli maddelerden bulunuyor.

Çilek
Rengi, kokusu ve tadıyla çilek, cinsel arzunun uyarılmasını sağlıyor. Uzmanlar hoşlandığınız kişiye çilek ikram etmenin duygusal ve cinsel bağı arttırdığını vurguluyor.

Karides
İyot cinsel performansı güçlendiren bir element ve karides iyot açısından oldukça zengin...

Yaban mersini
Cinsel isteksizliğin nedeni sperm sayısının düşük olmasından kaynaklanıyor. Sperm sayısındaki düşüklüğün başlıca sebebi ise; C vitamini eksikliği. İçerisinden bulunan C vitamininden dolayı cinsel isteksizlik sorunu yaşayanlara yaban mersini tüketmeleri öneriliyor.

Haberin Devamı