Genel Sağlık Kırtasiye ürünlerine dikkat!

Kırtasiye ürünlerine dikkat!

06.09.2012 - 11:50 | Son Güncellenme:

Art Boya Ltd. Şti. Eğitim ve Pazar Geliştirme Müdürü Neşe Köymen, kırtasiye malzemeleri konusunda anne babaları bilinçlendirecek çok önemli bilgiler verdi.

Kırtasiye ürünlerine dikkat

Köymen, kırtasiye malzemelerinde bulunan azo boyar madde ve fitalatın yüksek oranda kanser riski taşıdığına değinerek: “Fiyatı fazla diye bir üründen kaçmak yerine, ürünü kullanırken uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün ise ekonomik bir kırtasiye alışverişi yapmış olduğunuzu bilerek, fiyatı buna göre düşünmeniz gerekir.” şeklinde velilere uyarıda bulunuyor.

Kalemlerin renkli plastik kısımları, silgiler, kağıt malzemelerin renkli kısımları, plastik çantalar, okul çantaları gibi yüzeylerde azo boyar madde (kanserojen ve allerjen boyar maddeler) riski var. Silgi, yapıştırıcı gibi ürünlerde de fitalat’ın (plastik yumuşatıcı madde) yarattığı riskler var. Tüm bu risklerden nasıl korunmalı sorusuna ise Neşe Köymen, şöyle cevap veriyor: “Ürünlerin sahip olduğu sertifikalar, marka güvencesi, seçkin satış noktalarının tercihleri, nihai kullanıcı için birer koruyucu şemsiye gibidir.” Her zaman kaliteli ürüne yatırım yaptıkları belirten Art Boya Ltd. Şti. Eğitim ve Pazar Geliştirme Müdürü Neşe Köymen, anne-babaların çocuklarına giysi alırken, kumaşının pamuk oranına bakarak karar verdiklerini, aynı duyarlılığın çocukların kullandıkları boya, oyun hamuru, boya kalemleri için de gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, bu konuda çocukların tercihinin de dikkate alınması gerektiğini; evde ve okulda kullandığı boya ve oyun hamurlarının, boya kalemlerinin, sağlıklı, uzun ömürlü, çocuklara boyamayı sevdiren özelliklere sahip olup-olmadığını görerek, çocukların tercihini dikkate alarak kendi marka seçimlerini oluşturması gerektiğini de ekliyor.

Tüketiciye kalite güvencesi verme konusunun Art Boya için oldukça önem taşıdığını vurgulayan Neşe Köymen, ürünlerinin Avrupa normlarına uygunluk anlamı taşıyan CE damgası dışında, ürünü mekanik ve kimyasal açıdan inceleyen EN71 sertifikasının önemli fasıllarına da sahip olduğunu belirtiyor. Firma olarak sadece insan sağlığına değil, üretimin sonuçlarının doğaya zarar vermediğini belgeleyen özel sertifikasyonlara sahip olduğuna da ayrıca dikkat çekiyor.

Yazarlar