Yaşam ‘KİTAP’IN ONUR KONUĞU MISIR

‘KİTAP’IN ONUR KONUĞU MISIR

27.09.2011 - 23:00 | Son Güncellenme:

Bu sene ‘uluslararası’ unvanı alan İstanbul Kitap Fuarı’nın teması “Umut düş mü, gerçek mi?”, onur konuğu, edebiyat ve kültürüyle Mısır olacak

‘KİTAP’IN ONUR KONUĞU MISIR

Bu yıl 12 - 20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı, 30’uncu yaşını kutlamaya hazırlanıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilecek fuar ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
Mısır’ın “Konuk Ülke” olacağı fuar hakkında TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın 30’uncu yılında, umuda çağrı yaptığını belirterek, “Bu tema çerçevesinde, yurtdışından çok değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor. Bu yıl ‘Umut düş mü, gerçek mi?’ temalı fuarımızın Onur Konuğu, edebiyat ve kültürüyle Mısır olacak” dedi.
Kavukçuoğlu ayrıca, İstanbul Kitap Fuarı’nın Avrupa’nın en büyük kitap fuarı olduğunu ve bu sene “uluslararası” unvanı aldığını bildirdi. Ferit Edgü’nün Onur Yazarı olarak katılacağı fuara 30’u aşkın ülkeden pek çok yayınevi ve telif ajansı katılacak.

400 bin okurla rekoru var
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, geçen yıl düzenlenen fuarın 400 bin okurla rekor kırdığını dile getirerek, fuarın uluslararası unvanı almasının çok önemli olduğunu, her yıl birçok yayıncı ve yazarın bu nedenle Türkiye’ye geldiğini söyledi. Fuarın uluslararası ilişkiler açısından da önemli olduğunu bildiren Celal, bu sene onur konuğu olan Mısır’ın Türkiye’ye tarihsel ve kültürel anlamda yakın olduğunu ve yayıncılık anlamında da Arap dünyasının merkezinde olduğunu vurguladı.


Yazarlar