Evcil Hayvan Kofana (Lüfer) Balığı Nedir? Nilüfer Balığı Nerelerde Yaşar, Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kofana (Lüfer) Balığı Nedir? Nilüfer Balığı Nerelerde Yaşar, Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 13:35 | Son Güncellenme:

Denizler pek çok canlıya ev sahipliği yapan yerlerden biri olmaktadır. Denizlerde yaşayan canlıların bir kısmı mutfaklara kadar girebilmektedir. Dünya üzerinde geniş bir yayılma alanına sahip olan balık çeşitlerinden biri de kofana (lüfer) balığı olmaktadır. Eti lezzetli olan bu balığın ekonomik değeri de bir hayli yüksek olmaktadır. Peki, kofana balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kofana (Lüfer) Balığı Nedir Nilüfer Balığı Nerelerde Yaşar, Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Kofana balığı uzun vücudu ve geniş çene yapısı ile yırtıcı olan bir balık çeşidi olmaktadır. Türk mutfağı için önemli bir yere sahip olan bu balık çeşidi levreksigiller ailesine ait olan bir balık türü olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kofana Balığı Nedir?

 Kofana balığı sivri burunlu ve diri vücutlu bir balık olmaktadır. Keskin dişleri ile avını kolaylıkla avlayan bu balıklar çatallı bir kuyruğa sahip olmaktadır. Kofana balıkları kendilerinden küçük balıklarla beslenirler. Bunlar arasında karides ve yengeç gibi deniz canlıları bulunmaktadır. Yırtıcı bir balık çeşidi oldukları için büyük balıklara dahi saldırabilmektedirler.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Kofana balığı sürüler halinde dolaşan bir balık türü olmaktadır. Bu balıklar aç olmasalar bile diğer balıklara karşı saldırgan bir tutum sergilemektedirler. Kofana balıklarının kendi türüne dahi saldıracak kadar mücadeleci bir balık olduğu ifade edilmektedir. Oksijeni bol olan sularda daha iyi yaşamaktadırlar. Bu balıklar fazla derinliklerde yaşamaktan hoşlanmamaktadırlar. Suyun kalitesi bu balıkların üremesi için oldukça önemli olmaktadır.

Yazarlar