Yaşam Kör eden merkeze 9 yerde izin verilmiş!

Kör eden merkeze 9 yerde izin verilmiş!

07.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Hırka ve Emirhisar köylerindeki ikisi kadın 7 kişinin görme yetisini kaybetmesine yol açan sağlık skandalında, tarama yapma iznini İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği ortaya çıktı.

Kör eden merkeze 9 yerde izin verilmiş

Özel Bilim Tıp Merkezi’ne 9 ayrı yerde tarama yapmaları için izin verildiği anlaşıldı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, skandalın ortaya çıkmasının ardından basına, “Bu şekilde tarama yapmak bir tıp merkezinin haddine değil. Bu iş şu anda Türkiye’de mevcut mevzuatımıza göre suç oluşturuyor” açıklaması yapmıştı Milliyet’in ele geçirdiği B.10.4.ISM.4.03.00.57/527 Sayılı belgeye göre, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, bölgede 9 yer için göz sağlığı taraması için izin verdi. Valiliğin de onayladığı izin belgesinde, “Özel Bilim Tıp Merkezi’nin 03 AC 326 plakalı ISUZU marka araçla ekim ayında ücretsiz olarak Göz Sağlık Taraması Yapması müdürlüğümüzce uygun görülmüştür” ifadesi yer alıyor.
Belgeye göre, Sandıklı ile birlikte “İhsaniye, Emirdağ, Dinar, Afyonkarahisar/Merkez, Evciler, Dazkırı, Bolvadin ve Çobanlar” olmak üzere 9 yer için göz taraması izni veriliyor.

Haberin Devamı

Ersin: Bu belge ne?
CHP’li Ahmet Ersin, bölgede yaptıkları incelemeleri anlatarak, şunları söyledi: “Sayın Bakan özel tıp merkezinin tarama yapmasının mevzuata göre suç olduğunu açıkladı. Ya bakanlık bürokrasisi Sayın Bakanı yanıltıyor, ya da Bakan yalan söyleyerek bürokrasisini kurtarmaya çalışıyor.”

Yazarlar