Anti - Aging’ e hangi yaşlarda başlamalı?

Anti - Aging’ e hangi yaşlarda başlamalı?

İnsan cildi 20’ li yaşların ortalarına doğru gelişim sürecini tamamlar. Yani 25 yaşında hücre yenilenmesi tamamlanır. Ciltte yavaş, yavaş eksilmeler görülür cildin yağ ve nem dengesi bozulur. Yaşam stilimiz, beslenme düzenimiz, yaşadığımız ortam ve tabi ki dış etkenlerden dolayı mimik çizgilerinin ve kırışıklıkların oluşumuna zemin hazırlar. 30’lu yaşlarda kırışıklıkların belirginleştiği yaşlardır. Fakat bu yaşlarda cilt yaşlanmasına ve kırışık oluşumuna karşı “Anti - Aging ” bakımlarına, ürün kullanımına başlanılmaz. Çünkü cildin koruyucu fonksiyonları halen yüksektir. Bu yaşlarda, cilt temizliği ve bakımı büyük önem taşır. Cildin yağ ve nem dengesini düzenleyen, “Biyolojik” problem çözümleyen ürünler. Cildin yağ ve nem dengesini düzenler, problem cilt oluşumunu önler. Böylece cildin esnekliği ve sıkılığı sağlanarak tazeliği korunur.

Haberin Devamı

Genç ciltler için Anti - Aging zarar verir mi?

Birçok nedenden dolayı önerilmez ve önerilmemelidir. Özellikle 30 yaş ve 30’un alt yaşları cilt yaşlanmasına karşı olan “Anti – Aging ” uygulamaları, ürünleri uygun değildir. Genç yaşlarda önlem almak istiyorsanız, öncelikle sağlıklı yaşam stilini seçmeniz, günlük cilt temizliğini düzenli olarak yapmanız, yaşınıza ve cilt tipinize uygun bakım ürünleri kullanarak genç yaşlarınızı korursunuz ve daimi olarak da sürdürebilirsiniz. Tabi ki olgun yaşlar için bir çok “Anti-Aging ” kremler, serumlar yoğun etken madde içeriklidir ve olgun yaş cilt tiplerinde etkin şekilde pozitif yansır. Bu etken maddeler, ” Hyaluronic Acid, Argireline, Lipide, Peptitler, Amino Asitler” gibi çok önemli biyolojik etken maddelerdir. Bu etken maddeler, cildin bağ doku ve hücre oluşumunu geliştirici. Kolajen ve elastin kaybını önleyici, kırışık açan, yapılandıran ve gerginlik kazandırıcı olarak etkilidir. Olgun yaşlarda olanlarda cilt yaşlanmasını yavaşlatan ve önleyici olarak etkilidir. Ama genç yaşlarda olanlara, bir fayda sağlamadığı gibi ciltlerinde negatif etki yaratır. Cilde bu etken maddeler çok ağır geldiğinden dolayı, ciltte kusmalar, kaşıntı, ödem, şişme ve cildi aşırı kurutarak pul, pul döküntü yani soyulmalar yaratır.

Haberin Devamı

40 yaş için Anti - Aging

Anti - Aging, ürün, bakım ve tedavileri 40 yaş ve üzeri olmak üzere geliştirilmiştir. Anti - Aging ürünleri serum ve krem olarak formüle edilmiştir. Ama genç yaşta olanlara bu ürünler bir fayda sağlamadığı gibi ters tepki yaratır bunu belirtmiştim. Eğer kırışık ve çizgilerin oluşumuna önlem almak istiyorsanız, yaşınıza ve cilt yapınıza uygun geliştirilmiş olan “Biyolojik” problem çözümleyen ürünleri seçmelisiniz. Hatta bilindiği gibi, bebeklerin cilt yapıları ne kadar taze ve hassastır. Bebeklere yönelik de “Bebek Kozmetiği” geliştiriliyor.

Tabii ki her zaman için, bilinçli bakım bir yaşam stiliniz olmalıdır.

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileği ile!!!

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

Cilt ve vücut probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbeautyjoutnal.com

www.enesbiocosmetic.com

Haberin Devamı

www.oxybronz.com