Sağlık Kulak Çınlaması Tedavisi Nasıl Yapılır? Kulak Çınlamasına Evde Ne İyi Gelir?

Kulak Çınlaması Tedavisi Nasıl Yapılır? Kulak Çınlamasına Evde Ne İyi Gelir?

02.03.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Kulak çınlaması, genel olarak bir yaşlılık belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda bu durumun görülme sıklığı yaş ile birlikte artış göstermektedir. Kulak çınlaması nüfus genelinin 'si görülürken, yaşlı nüfusun %33'ünde görülmektedir. Sizin için kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır? Kulak çınlamasına evde ne iyi gelir sorularının yanıtlarını detayları ile birlikte derledik.

Kulak Çınlaması Tedavisi Nasıl Yapılır Kulak Çınlamasına Evde Ne İyi Gelir

 Kulak çınlaması sık olarak 40 ile 70 yaş aralığındaki insanlarda görülür. Fakat tüm yaş gruplarında da görülmesi söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

 Kulak Çınlaması Tedavisi Nasıl Yapılır? 

 Kulak çınlamasının, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sebebinin ortaya konulmasının ardından kişiye özel olarak uygun bir tedavi yöntemine başvurulur. Günümüzde başvurulan kulak çınlamasının tedavi yöntemleri, kulakta ortaya çıkan çınlamanın nedenine göre belirlenecek olduğundan dolayı tedavi seçenekleri bir hayli geniş olan bir yelpazede yer almaktadır.

 Örneğin; kulak yolundaki buşon olarak tabir edilen kulak kiri yahut yabancı cismin çıkartılması, kulak çınlamasına yönelik olarak uygulanan bir tedavi yöntemi olma özelliği taşımaktadır. Kulak çınlaması, farklı hastalıklar için kullanımı söz konusu olan ilaçların yan etkilerinden dolayı kaynaklanıyorsa, bu durumda sorunun çözümü için ilaçların doktor kontrolünde değiştirilmesi söz konusu olabilmektedir.

Haberin Devamı

 Kulak çınlamasına, işitme siniri tümörü gibi durumların sebep olduğunun saptanması durumunda bu sorunun tedavisi işçin cerrahi müdahale yahut radyoterapi tedavisinin uygulanması söz konusu olabilir. Kulaklarda ortaya çıkan çınlamaya, işitme kaybının da eşlik etmesinin söz konusu olduğu bazı durumlarda sorunun çözümü için işitme cihazı önerisi söz konusu olabilmektedir. Böylelikle hem kulakta ortaya çıkan işitme kaybı hem de çınlama şikayetinin giderilmesi mümkün hale gelir. 

 Bazı kulak çınlaması sorunlarının ortaya çıktığı durumlarda ise tedavi edilecek bir sorun ve işitme kaybı olmamaktadır. Bu gibi durumlarda ise hastalarda görülen kulak çınlaması sorunun tedavisi için iç kulak kan dolaşımını artırıcı etkiye sahip olan ilaçların kullanımı önerilmesi söz konusu olabilmektedir.

 Kulak çınlaması sorunun altında yatan sebep bazen basit ve anlık bir şikayet olabilir. Ancak aynı zamanda damar hastalıkları, kafatası tümörleri, dolaşım bozuklukları gibi önemli önemli sağlık sorunlarının belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı rutin kontrollerin yaptırılması büyük önem taşımaktadır.

 Kulak Çınlamasına Evde Ne İyi Gelir?

 Kulak çınlamasına iyi gelen birçok bitkisel çözüm yolu bulunmaktadır. Bu kapsamda sorulan kulak çınlamasına evde ne iyi gelir sorusunun cevabı oldukça önem taşımaktadır. Kulak çınlaması için evde uygulanabilecek çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

 - Susam Yağı: Kulak yolundaki kirin temizlenmesini sağlar. Bunun için her iki kulak için ayrı ayrı 5 damla damlatılarak uygulanır. Ancak bu işlem için susam yağının bira ısıtılması gerekir. Ancak sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Susam yağının kulak içine damlatılmasının ardından her iki kulakta da 2 - 3 dakika kadar bekletilmelidir. Sonrasında ise kulağın bir pamuk ile temizlenmesi gerekir.

 - Hindistancevizi yağı: Kulak çınlamasının azaltılması amacıyla kullanılabilir. Bunun için kulak içine 3 -5 damla damlatılarak birkaç dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.

 - Elma Sirkesi: Kulak çınlaması ve duyma problemine neden olan iltihabın yok olmasını sağlar. Bunun için çınlayan kulağın içine 3 -5 damla elma sirkesi damlatılır.

Yazarlar