Evcil Hayvan Kurbağa Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kurbağa Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Türkiye’de balıkların avlanma dönemleri vardır. Bunun sebebi tüketilebilen balık türlerinin avlanıp insanlar için besin haline gelmesidir. Balıklar besin değeri olarak oldukça yüksek bir değere sahiptir. İnsanlar için de tüketilmesi oldukça sağlıdır. Bazı balık türleri insanların sağlığı için yararlı iken bazı balıklar zehirli ve zararlıdır. Bu balık türünden biri de kurbağa balığıdır. Kurbağa balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? Sizler için kurbağa balığı hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.

Kurbağa Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kurbağa balığı halk dilinde balon balığı olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Kurbağa Balığı Nedir?

 Bilimsel adı Lagocephalus sceleratus olan kurbağa balığına kurbağa balığı denme sebebi sudan çıktığında çıkarttığı sestir. Bir diğer sebebi ise vücudunun 2 veya 3 katı kadar suyu içine alarak balon gibi şişmesidir. Eti zehirli olduğu için bilinçsiz tüketimi ölüme neden olabilir. Dişleri oldukça sivri olan kurbağa balığı avlanma sırasında insanların parmaklarını bile kopartabilir.

 Kurbağa Balığı Nerelerde Yaşar?

 Kurbağa balığı ılıman denizlerde yaşar. Bu nedenle Ege, Marmara ve Akdeniz’de taşlık veya yosunlu bölgelerde bulunur. Denizin dibinde bulunan kurbağa balıkları dipteki canlıları ve balıkları avlayarak beslenir. Taşlık ve yosunlu bölgelerde yaşayan canlı çeşidi ve sayısı fazla olduğu için bu bölgelerde bulunurlar.

Haberin Devamı

 Kurbağa Balığı Özellikleri Nelerdir?

 Kurbağa balıklarının dişleri keskin ve sivridir. Bu özellikleri kendinden büyük canlıları avlamak için kolaylık sağlar. Kurbağa balıklarının iki yan taraflarında iki tane çizgi bulunur. Kurbağa balıklarının kafa kısmı vücutlarına göre daha büyüktür ve vücutlarında benekler bulunmaktadır.

Yazarlar