Sağlık Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

28.07.2021 - 01:04 | Son Güncellenme:

Çok sık şikayet edilen rahatsızlıklardan biri olarak kürek kemiği ağrısı geliyor. Tabii bunun temel bazı sebepleri vardır ve aynı zamanda tedavi süreci gerektirir. Peki, kürek kemiği ağrısı neden olur ve nasıl geçer? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

Fiziki bir rahatsızlık olması ile beraber kürek kemiği ağrısı için aynı şekilde fiziki tedavi öne çıkar. Farklı sebeplerden dolayı yaşanabilecek bir rahatsızlık olmasının yanı sıra, aynı şekilde ağrısı da değişkenlik gösterebilmektedir. Mutlaka uzman bir doktora görünmek ve buna göre teşhis ile tedavi ele almak büyük öneme sahiptir.

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Kürek kemiği ağrısı konusunda mutlaka fiziki tanı gerekir. Bu doğrultuda uzman doktor kontrolü altında ele alınan tanı ile beraber kürek kemiği ağrısı konusunda bazı sebepler öne çıkıyor.

- Kas ve tendon gerilmesi ya da yaralanması
- Duruş bozukluğu
- Uzun süreli bilgisayar başında çalışmak
- Alışık olunmayan bir pozisyonunda uyumak
- Yanlış bir şekilde ve yoğun egzersiz yapmak
- Ağır yük taşımak

Genel olarak bu gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan kürek kemiği ağrısı, bir süre ciddi oranda rahatsızlık hissettirebilir. Ancak ile alınacak tedavi yöntemi ile beraber fiziki açıdan uygulanacak işlem sayesinde, bu ağrılardan Belirli bir zaman içerisinde kurtulmak mümkün.

Kürek Kemiği Ağrısı Nasıl Geçer?

Sürekli devam etmeyen ve nefes almayı engellemeyen kürek kemiği ağrıları, genelde kendiliğinden ve zaman içerisinde geçer. Özellikle düzenli egzersiz yapılması ve yürüyüş ağrıların giderilmesi noktasında oldukça etkendir. Tabii sırt ile diğer eklemleri zorlayacak bazı hareketlerden uzak durmak gerekir.

Mutlaka uyku ve beslenme düzeni dengeli bir hale getirilmelidir. Uyku ve duruş bozukluklarının ise düzeltilmesi büyük öneme sahiptir. Ağrıyan bölgenin belirli bir süre sıcak tutulması yine tedavi yöntemleri içerisinde gelir. Bununla beraber rüzgarlı ve serin yerden uzak durulması da önemli bir yer teşkil ediyor. Tabii tüm bunların dışında mutlaka uzman bir doktora başvurma ve gerekli tedavi sürecini ele almak en önemli hususlar arasında gelir.

Kürek Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kürek kemiği ağrısı söz konusu olduğu vakit mutlaka fizik tedavi doktoruna görünmek en önemli husustur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmak suretiyle, ilgili tetkik ve teşhisler gerçekleştirilir. Böylece ortaya çıkan tanı ile beraber yapılacak olan teşhis yöntemleri ele alınır. Ardından uygulanacak olan tedavi yöntemi sayesinde, kısa bir zaman içerisinde kürek kemiği rahatsızlığından kurtulmak mümkündür.

Yazarlar