Püf Noktası Kuru Fasulye Kaç Saatte Pişer? Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır?

Kuru Fasulye Kaç Saatte Pişer? Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır?

11.12.2020 - 12:37 | Son Güncellenme:

Kuru fasulye bakliyat ürünleri arasında en sağlıklı besinlerden birisidir. Özelikle kış aylarında vazgeçilmez yemeklerden olan kuru fasulye pişirme yöntemleri ise merak edilmektedir. Normal tencerede veya düdüklü tencerede kuru fasulye pişirme süreleri birbirinden farklı olmaktadır. Peki, kuru fasulye kaç saatte pişer? Düdüklü tencerede kuru fasulye pişirme süresi ne kadardır? Sizlere kuru fasulye pişirme önerilerini detaylıca derledik.

Kuru Fasulye Kaç Saatte Pişer Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır

 Düdüklü tencere basınç ile çalışan bir pişirici olması nedeniyle yemekleri kısa sürede pişirmektedir. B sayede hem zamandan hem de paradan tasarruf edilir. Kuru fasulye ise düdüklü tencerede kısa sürede pişirilebilir.

Haberin Devamı

 Kuru Fasulye Kaç Saatte Pişer?

 Kuru fasulyenin yemek yapılmayıp sadece haşlanması için bir gece önceden suda ıslatılması gerekmektedir. Bir gece önceden suda bekletilen kuru fasulye normal tencerede yaklaşık 1 saatte pişebilir. Fakat kuru fasulye suda bekletilmez ise normal tencerede pişirilmesi çok uzun sürebilir. Bu nedenle normal tencerede kuru fasulyenin haşlanabilmesi için mutlaka bir gece suda bekletilmesi önerilmektedir. 

 Ayrıca normal tencerede pişirilen kuru fasulye mutlaka kısık ateşte pişirilmelidir. Bu yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Pişme sırasında suyu az gelir ise üzerine kaynamış su ilave edilebilir. 

 Kuru Fasulye Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır?

 Kuru fasulyenin düdüklüde haşlanması normal tencerede haşlanmasına göre ciddi farklılık göstermektedir. Bunun en belirgin özelliği pişme süresidir. Kuru fasulye bir gece önce suda bekletilir ise düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika içerisinde pişebilir. Fakat bir gece önce suda bekletilmeyen kuru fasulye düdüklü tencerede pişme süresi 40 dakikayı bulabilir. Suda bekletilmeden düdüklü tencerede yapılacak olan kuru fasulye için şu adımları takip edebilirsiniz:

Haberin Devamı

 - Fasulyeler yıkandıktan sonra kaynar suda 25 dakika kaynatın.

 - Kaynadıktan sora bir süre dinlendirin ve fasulyeleri, süzüp düdüklü tencereye sıvı yağ ve tere yağ eritip soğanı kavurun.

 - Soğan kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

 - Üzerine fasulyeleri ekleyip hepsini yaklaşık 5 dakika kavurun.

 - Üzerine kaynamış su ekleyerek kapağını kapatın. 

 - Bir gece önceden ıslatılmamış olduğu için yaklaşık 30 ile 45 dakika arasında pişirme süresi değişebilir.

Yazarlar