Yaşam Kuyumcu soymak için iki dükkânın duvarını deldiler

Kuyumcu soymak için iki dükkânın duvarını deldiler

22.02.2011 - 01:47 | Son Güncellenme:

Konya’nın Yunak ilçesinde, kimlikleri belirlenemeyen soyguncular, kullanılmayan eski bir işyerinin duvarını delip şarküteriye geçtikten sonra, oranın da duvarını delip Gürsel Yıldırımer’e (48) ait olan kuyumcuya girdi.

Kuyumcu soymak için iki dükkânın duvarını deldiler

Soyguncular, buradaki 2 çelik kasayı matkap ve kesici aletlerle açarak içindeki para ve altınları alıp kaçtı.

90 bin liralık operasyon!
Olay önceki gece meydana geldi. Kimlikleri belirlenemeyen soyguncular, işhanındaki kapı ve pencereleri kırık, kullanılmayan bir işyerinin duvarını delerek bitişiğindeki şarküteriye geçti. Buradan da yine duvarı delip kuyumcuya geçen soyguncular, alarm ve güvenlik kameralarının üzerlerine köpük sıkıp kablolarını keserek güvenlik önlemlerini devre dışı bıraktı. Soyguncular, 2 çelik kasayı matkap ve kesici aletlerin yardımıyla açtıktan sonra içindeki para ve altınları alıp kaçtı.
Olay, dün saat 08.30 sıralarında işyerine gelen Gürsel Yıldırımer tarafından fark edildi. Kuyumcudaki 2 çelik kasadan yaklaşık 90 bin lira değerinde döviz, TL ve altın çalındığı saptandı.
Aynı işyerinde 21 Ocak Cuma günü, kadın kıyafetleri giyen polis memuru Abdülkadir Öden de (41) soygun girişiminde bulunmuş, işyeri sahibi Gürsel Yıldırımer’in müdahalesi sonucu arbede çıkmıştı. Arbedede başörtüsü düşünce kimliği ortaya çıkan Öden, kaçarken meslektaşları tarafından yakalanmış, ardından tutuklanmıştı.

Yazarlar