Sağlık Lazer İle Böbrek Taşı Kırma İşlemi Nasıl Yapılır? Böbrek Taşı Kırmanın Diğer Yöntemleri Nelerdir?

Lazer İle Böbrek Taşı Kırma İşlemi Nasıl Yapılır? Böbrek Taşı Kırmanın Diğer Yöntemleri Nelerdir?

26.02.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Böbrek taşı çağımızda en sık rastlanılan böbrek rahatsızlıklarından bir tanesidir. Özellikle kişiye dayanılmaz ağrılar yaşatan böbrek taşı için birçok tedavi yöntemi vardır. Böbrek taşı kırma ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler internette gezinirken lazer ile böbrek taşı kırma işlemi ile karşılaşmaktadırlar. Lazer ile böbrek taşının kırılmasının mümkün olup olmadığını araştırmaktadırlar. Peki, lazer ile böbrek taşı kırma işlemi nasıl yapılır? Böbrek taşı kırmanın diğer yöntemleri nelerdir? İşte böbrek taşı kırma ile ilgili bütün bilinmesi gereken detaylar.

Lazer İle Böbrek Taşı Kırma İşlemi Nasıl Yapılır Böbrek Taşı Kırmanın Diğer Yöntemleri Nelerdir

 Lazer ile böbrek taşı kırma işlemi pek çok tıp merkezinde uygulanan bir böbrek taşı kırma yöntemidir. Bu böbrek taşı kırma yöntemi ile ilgili pek çok soru da sorulmaktadır.

Haberin Devamı

 Lazer İle Böbrek Taşı Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?

 Öncelikle lazer ile böbrek taşı kırılmadan yapılması gereken işlemlerden birisi hastanın tıbbi geçmişini araştırmaktadır. Hastanın bu işleme uygun olup olmadığı hekim tarafından belirlenir ve hekim tarafından onaylanmaktadır.

 Lazer ile böbrek taşı kırma işlemine aynı zamanda üreteroskopi denilmektedir. Hasta ameliyathanede sedye ile genel anestezi altında uyutulur. Teleskop yardımı ile birlikte Hormium vasıtası ile lazer ile bu bölgeye uygulanan lazer ışınları böbrek taşlarını kırar. Aynı zamanda bu işlem yapıldıktan sonra cerrahi yöntem ile birlikte hastanın böbrek taşları vücut dışına çıkarılır. Bu şekilde hasta artık daha sağlıklı bir böbreğe sahip olur.

Haberin Devamı

 Böbrekler temizlendikten sonra kimyasal analiz için belirli bir parça laboratuvara da gönderilebilir. İz kalmayacak şekilde bütün bu işlemler lazer vasıtası ile büyük bir titizlikle yapılır. İşlemler bitince hasta normal yaşamına döner.

 Böbrek Taşı Kırmanın Diğer Yöntemleri Nelerdir?

 Böbrek taşı kırmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. İşte böbrek taşı kırmanın diğer yöntemleri;

 1) Su Tüketimi

 Aşırı bir derecede su tüketimi böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Ağrısız ve acısız bir yöntem ile su tüketimi sayesinde böbrek taşlarından kurtulmak da mümkündür. Yeterli derecede su tükettikten sonra belirli bir düzen eşliğinde su tüketimi sonucunda böbrek taşları kırılır ve vücut dışına idrar yolu ile atılır.

 2) ESWL Tedavisi

 ESWL tedavisi bilindik en iyi böbrek taşı kırma yöntemleri arasında yer almaktadır. Kısaca bu tedai seçeneği için ses dalgaları ile böbrek taşı kırma denilmektedir. Günümüzde en fazla uygulanan böbrek taşı tedavileri arasında yer almaktadır. Gelişen tıp teknolojisi ile birlikte hastanın böbreklerine bir şok dalgası ya da ses dalgası gönderilir. 3 cm'ye kadar büyük olan böbrek taşları bu tedavi ile yok edilir.

Yazarlar