Evcil Hayvan Lipsos (Lipsoz) Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lipsos (Lipsoz) Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Denizlerde yaşayan bazı balıklar sahip olduğu özellikler bakımından insanlar için zararlı etkilere sahip olabilmektedir. Bazı balık türlerinin zehirli özelliklere sahip olmaları onları avlarken daha fazla dikkatli olmayı gerektirmektedir. Bu canlılardan birisi de lipsos (lipsoz) balığı olarak ifade edilmektedir. Bu balığın dikenlerinin zehirli olmaktadır. Bu dikenlerin içeriğindeki zehir sıcaklıkta özelliğini kaybetmektedir. Peki, lipsos balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, lipsos balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgileri derledik.

Lipsos (Lipsoz) Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Lipsos balıkları Akdeniz balık ailesine ait olan bir balık olmakla beraber ürkütücü bir görüntüye sahip olmaktadır.

Lipsos Balığı Nedir?

Lipsos balığı Kızıl Akdeniz balığı olarak da ifade edilen ve eti lezzetli olan bir balık olmaktadır. Bu balıketi lezzetli olduğu için ekonomik değeri oldukça yüksek olmaktadır. Son zamanlarda suların çeşitli etkenlerle kirlenmesi sonucunda bu balıklardan alınan verim azalmaktadır. Derisi kalın olan bu balıkların boyları 60 santimetre civarında olmaktadır

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lipsos balıkları sıcak ve ılık sularda yaşamaktan hoşlanan bir balık türüdür. Akdeniz'de yaşayan lipsos balıklarının baş kısmı ve ağzı vücuduna göre büyük olmaktadır. Kırmızı ve turuncu arasında bir renge sahip olan bu balıklar obur olmaktadırlar. Avlarını pusu kurarak avlamaktadırlar. Geceleri avlanmaktan hoşlanan bu balıklar ilkbahar aylarında üremektedirler. İçerdiği pek çok vitamin ve mineral bakımından insan sağlığına olan faydaları oldukça fazla olmaktadır. Göz sağlığı başta olmak üzere kalp ve damar sağlığı, kolesterol ve daha pek çok alanda faydaları bulunmaktadır.

 

Yazarlar