PembeNar Manyas Kuşu Cenneti Hangi İlde? Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Manyas Kuşu Cenneti Hangi İlde? Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

26.10.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Manyas Kuş Cenneti, ülkemizde göçmen kuşlara meraklı olan kişiler tarafından ilgi gören bir yerdir. Yalnızca ülkemizde değil diğer ülkelerden de kuşlara ilgi duyan kişiler burayı ziyarete gelir. Manyas kuşu cenneti hangi ilde? Giriş ücreti ve ziyaret saatleri nasıldır tüm detayları ile derledik.

Manyas Kuşu Cenneti Hangi İlde Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Manyas Kuş Cenneti göçmen kuş meraklılarının ilgisini çeken bir yerdir. Pek çok kişi burayı göçmen kuşların geleceği dönemlerde ziyaret eder. Burada yalnızca göçmen kuşlar değil yerel kuşlar da koruma altına alınır.

Manyas Kuş Cenneti Hangi İlde?

Manyas Kuş Cenneti pek çok kişi tarafından ilgi gören bir yerdir. Ülkemiz göçmen coğrafi konumu nedeni ile göçmen kuşların uğrak yerlerinden biridir. Bu nedenle yabancı kuş gözlemcileri de göçmen kuşları görmek için sürekli buraya gelir. Manyas Kuş Cenneti 25 bin hektarlık bir alanda bulunur. Burası 1959 yılında milli park olmuştur. Burada ak pelikan, tepeli pelikan, karabatak, yaban ördeği, yaban kazı, balıkçıl gibi pek çok kuş türünü görmek mümkündür.

Manyas Kuş Cenneti, Marmara Bölgesinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Manyas Gölü üzerinde bulunan bir yerdir. Bu bölgenin hem Bandırma hem de Manyas ilçesine sınırı vardır. Bunun yanında Gönen ile Susurluk ilçelerine de yakın bir bölgededir.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri Nasıldır?

Manyas Kuş Cenneti, Tarım ve Orman Bakanlığı korumasında olan bir bölgedir. Bunun yanında bölgenin işletmeciliği de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılır. Manyas Kuş Cenneti giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenciler için giriş ücreti 5TL olarak belirlenmiştir.

Manyas Kuş Cenneti, Pazartesi dışında her gün ziyaretçilere açıktır. Bu nedenle ziyaretçiler Pazartesi dışında her gün bölgeyi ziyaret edebilirler. Burası sabah 9 ve akşam 6 saatlerine arasında ziyaretçileri kabul eder. Manyas Kuş Cennetinde bulunan kuşlara zarar verilmesi halinde kişiler hakkında adli işlem başlatılır.

 

Yazarlar