Editörün Seçtikleri Meçhul ada sahipleri

Meçhul ada sahipleri

30.11.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haliç adacıklarını çay bahçesi yapmak için kamulaştırmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, adalardan birinin 37 sahibini arıyor

Meçhul ada sahipleri


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin, 1.8 trilyon lira harcanarak temizlenecek Haliç'in üzerindeki adacıkları çay bahçesi yapma girişimi kamulaştırmaya takıldı.
Haliç'i kurtaracak proje için çalışmalar Çevre Kontrol Daire Başkanlığı'nca sürdürülürken Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü de Eyüp Belediyesi'nden Haliç Adaları'nın tapu kayıtlarını istedi.
Adacıkları kamulaştırmak için belgeleri inceleyen yetkililer, Osmanlı döneminden kalma kayıtlarda adacıklardan birinin 37 sahibinin olduğunu saptadı. Kamulaştırma için adresleri ve çoğunun da soyadı belli olmayan hisse sahiplerini arayan yetkililer, adacıkların bir bölümünün büyükşehir belediyesine ait olduğunu açıkladı.
Adacıkların temizlendikten sonra çay bahçesi olarak düzenlenmesi için kamulaştırılacağını, bunun için de mal sahiplerinden tapularının satın alınacağını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Yusuf Beyazıt şunları söyledi:
"Bir kısım mal sahibinin adresi bulundu. Kamulaştırma bedeli için adaların metrekaresine bir fiyat takdir edilecek. Bunu da Eyüp'teki takdir komisyonu belirleyecek. Henüz bir rakam takdir edilmedi. Pay sahiplerini bulamazsak kamulaştırma bedelini Hazine'ye ödeyerek adaları kamulaştıracağız."
Eyüp'te 73 pafta 24 ada 4 parsel, 4 bin 654 metrekare sazlık alan:
"İbrahim Ayad, Adil Ayad, Fazıla, Rukiye İlhami, Mehveş, Emine, Bezme, İbrahim, Tevhide, Mahmut, Mehmet Ali Ayad, Fatma, Azize, Zeynep Nazlı, Ali Fazıl, Ahmet Hüsammettin, Zehra, Ali Kamil, Mehmet Ali, Haydar Şinasi, Ülfet, Mehmet Ali, Bedia, Fazıl, Abdülmecit Vakfı."
73 pafta, 24 ada, 1 parsel 12 bin 121 metrekare sazlık alan: "İbrahim Çehreli, Süleyman Çehreli, Mehmet Halit, Nuri."
73 pafta 24 ada 3 parsel 4 bin 438 metrekare sazlık alan: "Şah Sultan Dergahı Vakfı."
73 pafta 24 ada, 5 parsel, 2 bin 699 metrekare sazlık alan: "Süleyman Çehreli, İbrahim Çehreli, Emine Hepter Özenek, Salha Şevki Bedir, Abdülvehap Semih Çelikkanat, Şerife Hatice, Merzuka, Mevhibe Çelikkanat, Hatice Nevhayat Bucak."

Yazarlar