Yaşam Meclis’te Ceyhan sorusu

Meclis’te Ceyhan sorusu

06.10.2009 - 01:26 | Son Güncellenme:

CHP’li Ensar Öğüt, TRT’nin gündüz kuşağı programı için Ceyhan ve yapımcısına yapacağı iddia edilen 500 bin liranın nereye harcanacağı konusunu TBMM’ye taşıdı

Meclis’te Ceyhan sorusu

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, evlilik programı sunucusu Esra Ceyhan’ın 40 bin TL aylık ücretle TRT’ye geçeceği iddiasını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye taşıdı. Öğüt Milliyet’e “Milletvekili 8 bin TL alırken, Ceyhan’a 40 bin TL verilecek. Milletvekili önemsiz iş mi yapıyor? Ne demektir bu, böyle şey olur mu?” dedi.
Öğüt önergesinde “TRT’nin bu program için yapımcı firmaya program başı 25 bin TL vereceği, haftada 5 gün yayımlanacak programa ayda toplam 500 bin TL ödeyeceği ve yapımcı firmanın da bu programdan alacağı para ile Esra Ceyhan’a ayda 40 bin TL ödeyeceği iddia edilmektedir. Ayrıca TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in ve Koordinatör Kürşat Özkök’ün de konudan bilgisi olduğu söylenmektedir” dedi. Öğüt, Ceyhan’a 40 bin lira ödeme yapıldıktan sonra kalan parayı kimlerin paylaşacağını ve Özkök’ün önceden bir siyasi partiye üyeliği olup olmadığını da sordu.

Haberin Devamı

ESRA CEYHAN:
‘Hiçbir rakam doğru değil’

Ensar Öğüt’ün iddia ettiği parayı almadığını belirten Esra Ceyhan ise şöyle konuştu: “Valla Ensar Bey haklı... ‘İşi Esra Ceyhan yapacak, diğer paralar kime ödenecek’ diye sorarak, aslında benim haklarımı savunmuş. Bir ekibim var, ama yapımcı ben değilim. Bana 500 bin TL falan ödenmeyecek. Ayrıca o rakamların hiçbiri de doğru değil. Hiç böyle bir durum yok. Bunu yapımcıya sorsunlar.”
MAGAZİN SERVİSİ

Yazarlar