Yaşam MHP’li başkan dövdü iddiası

MHP’li başkan dövdü iddiası

20.06.2008 - 00:32 | Son Güncellenme:

Gürpınar’da yayımlanan yerel gazetenin sahibi ve köşe yazarı, MHP’li Belediye Başkanı Velittin Küçük tarafından dövüldüklerini öne sürdüler

MHP’li başkan dövdü iddiası

Gürpınar Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını haberleştiren yerel gazeteciler, MHP’li Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük ve adamları tarafından darp edildiklerini iddia etti. Hastaneden darp raporu alan gazeteciler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre, Gürpınar sakinlerinden Hüseyin Sap isimli vatandaşın tapulu arazisi belediye tarafından çocuk parkı alanı yapılmak üzere istimlak edildi. Fakat bu alan daha sonra üçüncü bir şahsa satıldı. Arazinin sahibi Sap’a ise ödeme yapılmadı. 

Önce tehdit edildiler

Bu iddiaları önce internet sitesinde  haber yapan yerel Büyükhaber gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Eren ve köşe yazarı Hürkan Fikircioğlu, belediye başkanının yakınları tarafından tehdit edildi. İddialar geçen hafta ilk sayısı yayımlanan Büyükhaber gazetesinde de yayımlandı. İddiaya göre haberin yayımlanmasının ardından Eren ve Fikircioğlu’nun bulunduğu yeri basan Belediye Başkanı Velittin Küçük ve adamları iki gazeteciyi öldüresiye dövdü. “Hadi tekrar haber yapın da boyunuzu göreyim” diyen belediye başkanı ve adamları, gazetecilerin kendinden geçmesinin ardından olay yerini terk etti. 
Olayın ardından hastaneden darp raporu alan Eren ve Fikircioğlu, Büyükçekmece Savcılığı ve Gürpınar polisinin “belediye başkanının baskısı” nedeniyle kendileriyle ilgilenmediğini iddia ederek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Eren ve Fikircioğlu, “Gazetenin ilk sayısında darp edildik, ikinci sayıda öldürülebiliriz. Polis ve hastane belediye başkanının baskısıyla bizimle ilgilenmedi, biz de kendi meslektaşlarımızın yardımını bekliyoruz” dedi.
İki yerel gazeteciyi adamlarıyla birlikte darp ettiği iddia edilen Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, iddiaları yalanladı. 

‘Adam gönderip vurduramaz mı?’

Küçük, “Bir belediye başkanının gecenin üçünde gidip adam dövmesi akıl işi değil. Belediye başkanının başka işi gücü yok mu? Başka adam gönderip vurduramaz mı?” diyerek, kendisine iftira atıldığını söyledi.

Yazarlar