Yaşam MI5’in adı da seks skandalına karıştı

MI5’in adı da seks skandalına karıştı

19.05.2008 - 00:20 | Son Güncellenme:

Dünya Motor Sporları Federasyonu’nun başkanı Max Mosley’nin Nazi üniformaları giyip kendini kırbaçlattığı telekızlardan birinin kocası, İngiliz gizli servisi MI5’in ajanı çıktı. Ajan istifa etti

MI5’in adı da seks skandalına karıştı

Formula 1 yarışlarının düzenleyicisi Dünya Motor Sporları Federasyonu’nun (FIA) Başkanı Max Mosley’nin baş aktörü olduğu seks skandalına İngiliz gizli servisi MI5’in de adı karıştı. Mosley’nin birlikte olduğu telekızlardan birinin, bir MI5 ajanının eşi olduğu ortaya çıktı. Ajan istifa etmek zorunda kaldı.
İngiltere’de 2. Dünya Savaşı öncesinin en ünlü faşist politikacılarından Oswald Mosley’nin oğlu olan Max Mosley’nin çok sayıda telekızla birlikte Londra’daki bir evin bodrum katında 5 saat süren bir toplu seks seansı yaptığı ortaya çıkmıştı. Seansta Nazi üniformaları giyilerek işkence mizansenlerinin gerçekleştirildiği iddiaları, çarpıcı fotoğraflarla birlikte tabloid gazetelere yansımıştı.
Olayın ortaya çıkması üzerine başta Yahudi grupları olmak üzere otomobil sporları dünyasından da yoğun tepkiler yükselmiş, Mosley’nin istifası istenmişti.
Mosley’nin “Nazi-seks” skandalının içinde yer aldığı belirtilen ve “Aby” takma adıyla anılan bir telekızın bir MI5 ajanı ile evli olduğunun ortaya çıkması olayı daha da ilginç hale soktu. 

Eşi biliyor muydu?

Sunday Times gazetesinin dün manşetten verdiği habere göre, skandalı ortaya çıkaran News of The World gazetesine fotoğrafları sızdıran kişinin de adı açıklanmayan MI5 ajanının karısı olduğu iddia ediliyor. Güvenlik gerekçesiyle ismi gizli tutulan MI5 ajanının istifa ettiği, gizli servisin de söz konusu ajanın, karısının “gizli mesleğinden” haberdar olup olmadığı araştırdığı belirtildi.

‘Hainim, beni kırbaçlayın’

News of the World gazetesi, seks skandalına ilişkin haberinde FIA Başkanı Mosley’in hayat kadınlarına kendisini kırbaçlatırken, “Ben bir hainim, beni kırbaçlayın” diye naralar attırdığını ifade etmişti.  
Seks skandalının ardından FIA üyelerine birer mektup göndererek özür dileyen Mosley, olayın saygınlığını gölgelemek için düzenlenen bir operasyon olduğunu iddia etmişti. Mosley evli ve 2 çocuk babası.

Yazarlar