Editörün Seçtikleri Miço'ya Kosova'dan '2003 Yılın Ödülü'

Miço'ya Kosova'dan '2003 Yılın Ödülü'

06.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kosova Prizren'de yayımlanan "Türkçem" dergisiyle Prizrenli çocuklar, "2003 Yılın Ödülü"nü çocuk yazarı ve Milliyet MİÇO Dergisi Yönetmeni Yalvaç Ural'a verdi

Miçoya Kosovadan 2003 Yılın Ödülü





Ünü sınırları aştı
MİLLİYET Miço Dergisi'nin ünü, Türkiye sınırlarını aşıp başka ülkelerdeki çocukları da kucaklıyor. Ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldıran televizyon yayınları, Türk televizyonlarının kolaylıkla Amerika'dan, Azerbaycan'a; Almanya'dan Bulgaristan, Yugoslavya, Romanya ve Arnavutluk'a birçok ülkede izlenmesini sağlıyor.

MİÇO her yere ulaşıyor
TELEVİZYON reklamlarında MİÇO'yu gören çocuklar ya akrabaları aracılığıyla Türkiye'den dergiyi getirtiyorlar ya da ülkelerinde yayımlanan Türkçe ve anadillerindeki dergiler, MİÇO'dan yaptıkları alıntılarla çocuklara ulaşmaya çalışıyorlar. MİÇO dergisine yalnızca Türkiye'den değil, Bulgaristan'dan Kosova'ya kadar birçok ülkeden mektuplar geliyor.

Çocukların seçimi
BU çocuklar, MİÇO'nun her yıl tekrarlanan resim yarışmasına ülkelerinden katılıyorlar. Kosova Prizren'de yayımlanan "Türkçem" dergisi ve Prizrenli çocuklar da, "2003 Yılın Ödülü"nü çocuk yazarı ve Milliyet MİÇO Dergisi Yönetmeni Yalvaç Ural'a verdi. Ural ödülünü, İstanbul Doğan Medya Center'da düzenlenen törenle aldı.



YAŞAM
















Yazarlar