Yemek Mozzarella Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Mozzarella Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 11:49 | Son Güncellenme:

Mozzarella peyniri, İtalyanların meşhur peynirlerinden bir tanesidir. Özellikle pizza da kullanılmaktadır. Ülkemizde de tüketilmektedir. Bu sebeple bu peynirin nasıl yapıldığı merak konusu olmaktadır. Mozzarella peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir? Tüm detayları ile sizler için derledik.

Mozzarella Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Mozzerella peyniri tüm dünyada sevilen bir peynirdir. Bu peynir genellikle dilim bir şekilde servis edilmektedir. Zaten mozzare kelimesi İtalyanca kesmek anlamına gelen bir kelimedir. Bu peynir taze olduğu zaman rengi beyaz olmaktadır.

Haberin Devamı

Mozzarella Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır?

 Mozzarella peyniri, İtalya'nın geleneksel peynirlerinden bir tanesidir. Genellikle manda sütünden yapılmaktadır. Güney İtalya bölgesinde üretilmektedir. Bu peynirin tazesi beyaz renkte olur. Ancak hayvanların beslenmesine göre hafif sarımsı bir renkte de olabilmektedir.

Bu peynirin nem içeriği oldukça yüksektir. Bu nedenle yapıldıktan sonra ertesi gün hemen tüketilebilmektedir. Günümüzde vakumlu poşetlerde saklanabilmesinden dolayı ömrü daha uzun olabilmektedir. Mozzarella peyniri genellikle pizza ve makarnalarda tercih edilmektedir. Caprese salatasında ise taze fesleğen ve domates eşliğinde servis edilmektedir.

Mozzarella Peynirinin İçindekiler Nelerdir?

Haberin Devamı

Bu peynir, İtalya'nın Battipaglia bölgesine ait bir peynirdir. Olgunlaşmamış ve yumuşak bir özelliği vardır. Geleneksel olarak manda sütünden yapılmaktadır. Avrupa ülkelerinde ise genellikle inek sütünden elde edilmektedir. Manda sütünden yapılan çeşidi çok daha lezzetli olmaktadır.

Süt öncelikle lor haline getirilmektedir. Sonrasında ısıtma ve gerdirme işlemleri ile peynire yumuşak bir kıvam verilmektedir. Tadı son derece hafiftir. Keskin bir tadı bulunmaz. Çeşitli yemeklerde kullanılabilmektedir. 

Yazarlar