Evcil Hayvan Muhabbet Kuşları Elma Ve Portakal Gibi Meyveleri Yer Mi?

Muhabbet Kuşları Elma Ve Portakal Gibi Meyveleri Yer Mi?

26.10.2021 - 13:06 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kişi evlerinde muhabbet kuşlarını beslemektedir. Muhabbet kuşlarının bakımında beslenmeleri çok önemli olmaktadır. Bu nedenle muhabbet kuşların neler yiyebileceği pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki muhabbet kuşları elma ve portakal gibi meyveleri yer mi? Sizlere muhabbet kuşlarının beslenmesi ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.

Muhabbet Kuşları Elma Ve Portakal Gibi Meyveleri Yer Mi

 Muhabbet kuşlarının beslenmesinde birbirinden farklı pek çok meyve bulunmaktadır. Muhabbet kuşlarının meyve yedikleri ve çok sevdikleri bilinmektedir. Özellikle Avustralya'da muhabbet kuşlarının çoğunlukla taze yeşillik, tohum ve yumuşak meyve ile beslenmektedir.

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşları Elma ve Portakal Gibi Meyveleri Yer mi?

 Muhabbet kuşlarının beslenme düzeninde meyveler de yer almaktadır. Fakat kuşların yiyeceği meyvelerin kafes içerisinde uzun süre tutulmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kuşların sağlığı ve güvenliği için uygun olarak nitelendirilen meyvelerin dikkatle hazırlanması da çok önemlidir. 

 Muhabbet kuşlarının yedikleri meyvelerden birisi elmadır. Çoğu muhabbet kuşu elmanın tadını beğenmekte ve yemektedir. Portakal meyvesi ise dikkatli bir şekilde verilmelidir. Mutlaka kabukları soyulması ve var ise çekirdekleri çıkartılmalıdır. Bu şekilde verilen portakallar muhabbet kuşları için oldukça lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunlar dışında armut, üzüm, mandalina, çilek, dut, şeftali ve kayısı gibi meyveler de muhabbet kuşlarına verilen meyve çeşitleri arasında yer almaktadır. 

Yazarlar