Editörün Seçtikleri Musti konuştu, Tarkan sustu

Musti konuştu, Tarkan sustu

18.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Musti konuştu, Tarkan sustu

Musti konuştu, Tarkan sustu


Asker pop starlar, Malatya'ya aynı anda, ayrı uçuklarla geldi.


       Bedelli askerlik görevini aynı kışlada yapacak olan pop müziğin starları; Tarkan ve Mustafa Sandal arasındaki rekabet Malatya'da da sürdü.
       Ünlü ikili, Malatya'ya aynı gün, ama ayrı uçaklarla geldi. Tarkan, Altın Kayısı Otel'de, Sandal ise Baytur Otel'de kalmayı tercih etti.
       Sandal'a Baytur Otel'in korumaları etten duvar ördü. Sandal'ı alanda 40'a yakın basın mensubu karşıladı. Koruma çemberindeki Sandal'ın görüntüsünü almaya çalışan kameramanlar, havaalanının tabelalarını devirdi.
       Sandal'ı Tarkan sanıp "yuh" çeken 4 - 5 kişi, daha sonra "Gelen Tarkan değilmiş" deyip Sandal'dan özür diledi. Otelde davullu zurnalı basın toplantısı düzenleyen Sandal "Askerde, askerlik için beste yapacak mısınız?" sorusuna "Yaptım bile... O şimdi asker, yakında döner... Devamı askerlik bitince" diyerek yanıt verdi.

Merhaba derim

Bedelli askerlik görevini Tarkan ile aynı kışlada yapacağının belli olmasından sonra gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan Sandal şunları söyledi; "Tarkan ile bir tanışıklığım yok. Onun bana negatif bir tavır içinde olduğunu sanmıyorum. Çünkü benim ona karşı negatif duygum yok. Tarkan benim de çok takdir ettiğim, çalışmaları, tarzı hoşuma giden bir meslektaşım. Bir meslektaşımla hasbelkader Malatya'da askerlik görevini yapıyor olmamız güzel bir raslantı. Belki askerde tanışırız. Karşılaşırsam merhaba derim. Ama nerelerdeydin deyip onu sarsmam. Askerlik konusunda açıklama yapmamamın tek bir sebebi var.

Medyayla sohbet

       Bu kutsal görevi yapmadan, hissetmeden bir şeyler söylemek, bu işi şova dönüştürmek istemedim. Heyecanlıyım, mutluyum ve merak içindeyim. 28 gün askerlik yapacağım. Bu sırada ne isteniyorsa en iyisini yapmaya çalışacağım." Tarkan ise Malatya'ya plakçısı Mehmet Söğütoğlu ve aranjörü Ozan Çolakoğlu ile geldi. Sandal'ın aksine gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı. 28 gün gibi kısa bir askerlik dönemi için daha fazla konuşup, tepki çekmek istemeyen Tarkan, otelde bir grup gazeteciyle "of the record" kaydıyla sohbet etmeyi tercih etti. Türkiye'den uzak kaldığı 16 ayın askerlik kadar zor olduğunu anlatan Tarkan, "Bu iş kesinleşinceye kadar uyku uyuyamadım. Artık çok rahat uyuyorum" dedi.

Çelik de asker

       Öte yandan bedelli askerlik uygulamasından yararlanan pop müzik sanatçısı Çelik Erişçi, kısa dönem askerliğini yapacağı birliğine teslim olmak üzere Çanakkale'ye gitti. Bandırma'ya hareket etmeden önce Yenikapı Feribot İskelesi'nde basın mensuplarına duygularını açıklayan Çelik, çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Çelik'e, yolculuğunda annesi, kardeşleri, yeğeni, kız arkadaşı manken Buket Saygı ve Universal Neşe Müzik'in sahibi Neşe Demirkat eşlik etti.


Yazarlar