Sağlık Nar Çekirdeği Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Nar Çekirdeği Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

09.08.2021 - 05:55 | Son Güncellenme:

Nar çekirdeği yağının pek çok konuda insan sağlığına faydası bulunmaktadır. Saçları zayıf olan kişiler, bunun yanında kepek sorunu ile uğraşanlar nar çekirdeği yağı ile bu sorunlarından kurtulabilmektedir. Nar çekirdeği yağının saça ve cilde faydaları nelerdir? Nar çekirdeği yağı neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.

Nar Çekirdeği Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir

Nar çekirdeği yağı yüksek tansiyon hastalarında tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanında bu yağ içerisinde bulunan antioksidanlar kişilerin kansere yakalanmalarına da engel olmaktadır. Çünkü nar çekirdeği yağı içindeki antioksidanlar hücrelerin onarılmasına yardımcı olmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Nar çekirdeği yağının hem saça hem de cilde faydaları saymakla bitmez. Bu yağ içerisinde pusinik asit bulunmaktadır. Bu nedenle de kolajen üretimini sağlamaktadır. Bilindiği gibi kolajen cildin çabuk yaşlanmasının önüne geçmektedir.

Haberin Devamı

Nar çekirdeği yağı içerisinde C vitamini bulunur. Bu da kan dolaşımının desteklediği için saç diplerinin daha güçlü olmasını sağlamaktadır.

Bu yağın saçlarda düzenli kullanılması ile saçlar güçlü ve sağlıklı bir yapıya sahip olmaktadır.

Nar çekirdeği yağı içerisinde Omega 6 vardır. Bu da saçların sağlıklı bir şekilde nemlenmesini ve saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.

İçerisinde bulunan pusinik asit sayesinde saçların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlamaktadır.

İçeriğindeki Stearik asit, saçlardaki kir, toz ve sebum kalıntılarının çok daha rahat bir biçimde temizlenmesini sağlamaktadır.

Bu yağ saçların ağırlaşmasına neden olmaz. Bu nedenle her saç tipinde rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

Nar çekirdeği yağı içerisinde E vitamini bulunmaktadır. Bu sebeple saçların neminin korunmasını sağlamaktadır.

İçerisinde oleik asit yani omega 9 bulunduğu için saçların daha yumuşak ve canlı görünmesini sağlamaktadır.

Nar çekirdeği yağı cilde sürüldüğü zaman derinlere kadar nüfuz etmektedir. Bu nedenle kalıcı bir nemlendirme sağlamaktadır.

Serbest radikallere karşı cilt koruması sağlamaktadır. İçerisindeki doğal antioksidanlar cildin nemlenmesine yardımcı olmaktadır.

Sedef, egzama gibi cilt rahatsızlıklarına karşı tedavi etkisi bulunmaktadır. Bunun yanında güneş yanıkları için de kullanılmaktadır. Ciltte meydana gelen sivilceler ile kesiklerin hızlı bir şekilde iyileşmesi için kullanılabilmektedir.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Nar çekirdeği yağı, narların çekirdeklerinin soğuk sıkım yapılması sonucunda elde edilmektedir. Altın rengi bir görüntüsü vardır. Bunun yanında tadı da aromalıdır. Nar çekirdeği yağının insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Tıbbi alanlar ile kozmetik sektöründe bu yağ sıklıkla kullanılmaktadır.

Nar çekirdeği yağından sabun, masaj yağı, şampuan gibi kozmetik ürünleri üretilmektedir. Bu yağ özellikle cilt ve saç için çok faydalıdır.

Yazarlar